© ATV

Vaccinatiecentrum Voorkempen piekt met herfstbooster: al 60% van +18-jarigen geprikt of afspraak gemaakt

Schilde/Brecht/Malle/Wijnegem/Zoersel/Zandhoven -

Het vaccinatieteam van de Voorkempen kan erg sterke cijfers voorleggen in de lopende herfstcampagne. Bijna 60% van de populatie 18+ die in aanmerking komt voor de boosterprik heeft momenteel al een vaccin toegediend gekregen of een afspraak hiervoor ingepland. Voor de +65-jarigen lopen de cijfers nog veel hoger op.

“We danken de burgers voor het vertrouwen in het vaccinatiecentrum in de Witte Kerk van Schilde tijdens deze herfstcampagne”, aldus woordvoerder Eerstelijnszone (ELZ) Voorkempen Pieter Poriau. “Getuige hiervan is de hoge vaccinatiegraad die al na drie weken vaccineren werd behaald. Hiermee verlagen we de druk op de huisartspraktijken en op de ziekenhuizen tijdens de verwachte achtste COVID-golf.”

Sinds de start van de herfstcampagne werden ruim 28.000 vaccins toegediend in de nog maar recent ontwijde Witte Kerk in Schilde Bergen. Bijna tweeduizend dosissen werden afgehaald door de woonzorgcentra en door andere collectiviteiten in de ELZ Voorkempen. De komende weken staan reeds 20.000 afspraken geboekt. Bijna 60% van de populatie 18+ die in aanmerking komt voor de boosterprik heeft momenteel een vaccin toegediend gekregen of een afspraak ingepland.

“Dankzij deze hoge cijfers zien we in de prioritaire groep van 65-79 jarigen reeds een vaccinatiegraad van meer dan 75%. In onze ELZ spannen Brecht, Schilde en Zandhoven de kroon”, aldus Poriau. “Ook alle 80-plussers die in juni 2022 de lentebooster hebben ontvangen, werden uitgenodigd voor een vijfde prik. Van zodra er drie maanden verstreken zijn sinds de vorige prik, krijgen zij nu ook een herfstbooster.”

De Witte Kerk in Schilde Bergen. © JAA

Dankfeest

Dokter Sven Beersmans, medisch coördinator van het vaccinatiecentrum en zelf huisarts, juicht het op volle toeren draaiende vaccinatiecentrum toe. “Elke prik is belangrijk: hoe minder patiënten met COVID in het ziekenhuis belanden, hoe kleiner de kans is dat de reguliere zorg in de ziekenhuizen opnieuw moet worden uitgesteld.”

In de Witte Kerk wordt nog gevaccineerd tot eind oktober. Eerstvolgende vrije dagen zijn 19, 22 en 26 oktober. Lokale vaccinatiedagen in de betrokken gemeenten buiten Schilde zijn volgens het vaccinatiecentrum niet nodig gezien de centrale ligging van de Witte Kerk.

De coördinatoren van het vaccinatiecentrum Voorkempen danken ook de zowat 250 vrijwilligers en medewerkers die het mogelijk maken dat er zo’n 2500 vaccins per dag worden toegediend. “We zullen ze in november opnieuw uitnodigen voor een bedankingsfeest”, besluit Poriau. (jaa)

www.laatjevaccineren.be

Aangeboden door onze partners