Burgmeester Koen Van den Heuvel en schepen van Openbare Werken Yvo Van Damme in de Veurtstraat, die begin 2023 vernieuwd wordt. © Ward Bosmans

Werken aan de Veurtstraat gaan begin volgend jaar eindelijk van start

Breendonk -

Begin 2023 starten de rioleringswerken in de Veurtstraat, de Sint-Jozefstraat, de Groenveldweg, de Bessemstraat en de Hogedreef in Breendonk (Puurs-Sint-Amands). Bij die gelegenheid wordt ook het wegdek en het fietspad helemaal vernieuwd.

Ward Bosmans

De werken aan de Veurtstraat in Breendonk stonden al een tijdje op de planning van de gemeente Puurs-Sint-Amands. “We zijn dit al drie jaar aan het voorbereiden, maar onder andere door de strenge regels rond de milieuvergunning en de waterbuffering heeft het langer aangesleept dan we verwacht hadden”, vertelt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

De Veurtstraat is een belangrijke verbindingsweg tussen Breendonk en Londerzeel. De straat loopt voor een groot stuk parallel met de A12. Samen met een aantal aanpalende straten wordt de Veurtstraat nu grondig vernieuwd. Er komt een riolering en tegelijkertijd worden ook het wegdek en de fietspaden heraangelegd. “Tot nu werd het rioolwater van veel huizen nog steeds in de beken geloosd. Daar komt vanaf volgend jaar verandering in”, zegt schepen van Openbare Werken, Yvo Van Damme (CD&V). “Na de werken zal de Veurtstraat een stuk veiliger zijn. Er komen duidelijk gescheiden fietspaden en door onder andere een aantal asverschuivingen wordt ervoor gezorgd dat de voorgeschreven snelheid van 50 kilometer per uur aangehouden wordt.”

De werken starten begin 2023 en omvatten de Veurtstraat (van aan de Vijfhoek tot Londerzeel), Sint-Jozefstraat, Groenveldweg, Bessemstraat en Hogedreef. De uitvoering gebeurt in verschillende fases, zodat lokaal verkeer nog mogelijk blijft. Doorgaand verkeer zal tijdens de werken moeten omrijden langs de A12. In totaal zullen de werken 225 dagen in beslag nemen, wat betekent dat alles klaar zou moeten zijn tijdens de zomervakantie van volgend jaar.

5,5 miljoen euro

“De totale kost van deze werken bedraagt 5,5 miljoen euro”, zegt burgemeester Van den Heuvel. “1,5 miljoen euro komt van de gemeente Puurs-Sint-Amands, de overige 4 miljoen wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. De werken worden uitgevoerd door aannemer DCA. Eind oktober organiseren we voor de inwoners van Breendonk een infomarkt, waar we het verloop van de werken in detail zullen toelichten. We zijn blij dat dit project in uitvoering kan gaan. Het stond al een tijdje op onze agenda en nu is er eindelijk de goedkeuring.”

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio