©  BELGA

Remco Evenepoel reageert op de vermeende interesse van Ineos: “Van een geruchtje is een feit gemaakt”

Vertrekken bij Quick-Step is nooit aan de orde geweest. Dat vertelde Remco Evenepoel vandaag op een persconferentie voor Binche-Chimay-Binche. Daarmee smoort hij alle transfergeruchten die hem de voorbije dagen aan Ineos linkten in de kiem: “Ik ben blij waar ik ben. Ik heb geen reden om te vetrekken.”

jpdv

Evenepoel was naar eigen zeggen verrast toen het verhaal over de interesse van Ineos naar buiten kwam: “Ik vertrok op training samen met een vriend. Super relax ging ik de deur uit, we dronken een koffie, aten een stukje cake… En toen ik terugkwam ontplofte mijn telefoon.”

“Ik was heel erg verrast: zoals ik eerder heb gezegd en zoals ik aan Patrick Lefevere heb gezegd aan de telefoon: ik wist van niks. Ik wist dat er interesse was – niet van één team, maar van meerdere. Dat was al zo voor de Vuelta, maar ik wilde daar niks van weten en focussen op de doelen die ik mezelf had gesteld.”

“Ik lig nog onder contract tot eind 2026. Ik heb ook vertrouwen in de ploeg, zoals zij vertrouwen hebben in mij. Ik ben blij waar ik zit. Er is geen reden om te vertrekken.”

 ©  IMAGO/frontalvision.com

Evenepoel betreurt naar eigen zeggen dat het verhaal een eigen leven is gaan leiden: “Van een rumeurtje (sic, red.) is een feit gemaakt. Terwijl dat niet het geval is. Ik heb nooit over vertrekken gesproken. Niet tegen Patrick of tegen mijn eigen entourage. Dat onderwerp is nooit aan bod gekomen.”

“Ik ben hier heel gelukkig, al mijn ploegmaats zijn ook goeie vrienden. Hetzelfde geldt voor de staf. De band die ik met hem heb, zorgt ook voor de goeie resultaten op de fiets. Als je ziet hoe goed dit voorbije jaar is geweest, dan wil ik niet snel veranderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen