Yentl Van De Velde: “We spelen vaak vanuit een snelle omschakeling.”  ©  Gregory Van Gansen

Voetbal  2de Afdeling VV B  KFC Turnhout - FC Lebbeke 2-2

Yentl Van De Velde scoort twee keer: “Tevreden met gelijkspel”

Lebbeke -

Kemzekenaar Yentl Van De Velde bracht Lebbeke zaterdagavond op Turnhout twee keer op voorsprong, maar de Kempenaars klommen telkens terug langszij. De 26-jarige diepe spits van FC Lebbeke kon zich evenwel verzoenen met het 2-2-gelijkspel nadat doelman Jonas Aeyels een uitblinkersrol vertolkte.

Wim Redant

Yentl Van De Velde is aan zijn derde seizoen bezig bij Lebbeke, waarvoor de jeugdspeler van SK Beveren zijn vertrouwde Waasland verliet.

“Ik kreeg een goede opleiding bij Beveren, maar doorliep ook de jeugdreeksen van Red Star Waasland en Nieuwkerken”, vertelt Van De Velde. “Ik debuteerde in de hoofdmacht van Stekene in eerste provinciale. Nadien volgde een passage bij tweedeprovincialer FC Moerbeke. In dezelfde reeks beleefde ik een knalseizoen bij Vrasene met 33 goals. Zo kwam ik op de radar van FC Lebbeke terecht. Vorig seizoen zetten we er ook een prachtseizoen neer, met een puntentotaal van zestig punten. In een normale competitie verover je daarmee de titel, maar wij botsten op een uitzonderlijk sterk Oostkamp. Iedereen lag bij Lebbeke evenwel gebrand op de promotie en het was dan ook een zegen dat we via de eindronde de poort naar tweede afdeling open konden wrikken. Intussen proberen we het hogere niveau op te pikken. Het gaat nu een stuk sneller en je treft vaak spelers die het klappen van de zweep al leerden kennen in eerste nationale en zelfs in het profvoetbal. Net als voor de hele ploeg geldt voor mij dat ik nieuwe stappen moet zetten.”

De Lebbeekse midvoor werkt als administratief bediende bij Katoen Natie in Verrebroek.

“Ik werk vlakbij, maar om naar de trainingen te gaan zit ik wel driekwartier in de wagen. Toch heb ik het hier best naar mijn zin. Ik heb een goede band met Tom De Cock, die een topcoach is. We moeten het dit seizoen opnemen tegen slimmere spelers en trainers met gevarieerde tactische concepten. Onze coach laat zich niet onbetuigd. Zo spelen we vaak vanuit een snelle omschakeling. Dat loonde in Turnhout, waar we een sterke tegenstrever troffen. Je kan mopperen omdat we twee keer een voorsprong uit handen gaven, maar met een punt kwamen we in feite goed weg. Onze doelman Jonas Aeyels schitterde en voorkwam met enkele fabuleuze reddingen een achterstand. Onze keeper zorgde ook voor de assist bij mijn tweede goal. Een Turnhoutse goal werd afgekeurd wegens buitenspel, waarna Jonas me lanceerde met een verre trap.”

Met zijn twee goals krikte Van De Velde het vertrouwen op.

“Ik klop mezelf niet op de borst omdat ik twee keer scoorde, maar als diepe spits word je wel afgerekend op het rendement als afwerker. Onze spelersgroep hangt evenwel goed aan elkaar. We steunen elkaar door dik en dun. Vanuit die hoek voel ik zeker geen extra druk.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio