15-jarige dealer met cannabis en cocaïne op zak opgepakt

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend weer enkele straatdealers gevat. De meest opvallende was een 15-jarige kerel die al niet aan zijn proefstuk toe was.

jtp

Het wijkondersteuningsteam (WOT) Centrum hield de jongeman in het oog omdat ze hem herkenden van eerdere feiten. “De jongen maakte contact met een andere man en wisselde iets uit”, zegt de politie, die overging tot een controle. “Er bleek cannabis te zijn verkocht. De verkoper had nog cannabis, cocaïne, een verboden wapen en twee gsm-toestellen op zak.” De 15-jarige werd door de jeugdrechter geplaatst.

Hetzelfde team merkte op vrijdag een deal op aan het station van Berchem. “Beide verdachten kwamen in aanmerking voor het verkopen van drugs. Een van hen probeerde nog cocaïne weg te gooien voor de controle”, aldus de politie, die ook 17 simkaarten in beslag nam. “Bij een huiszoeking werd nog 22 gram cocaïne en 12 simkaarten aangetroffen.”

In de Stuivenbergwijk arresteerde de politie drie verdachten die in aanmerking kwamen voor het verkopen van drugs. “Ze hadden in totaal 41 gram hasj op zak. Een van de drie bleek illegaal in ons land te verblijven.”

Tot slot controleerde het Orida-fietsteam in de Carnotstraat een man die mogelijk rondreed op een gestolen deelfiets. De fiets was namelijk niet voorzien van het standaard beugelslot. “De fiets was inderdaad gestolen en de 22-jarige man had nog een gevangenisstraf openstaan”, zegt de politie. “De man had meer dan 10 gram cocaïne in voorverpakte zakjes 665 euro cash op zak.” De man werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De fiets werd aan het bedrijf teruggegeven.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio