©  BELGA

Skov Olsen out én verdedigende vraagtekens, maar Hoefkens wil opnieuw verbazen: “Als wij een goede dag hebben, maakt het niet uit wat de tegenstander doet”

Op zoek naar een historische negen op negen: Carl Hoefkens kijkt morgenavond Atlético Madrid en Diego Simeone in de ogen. Dat doet hij zonder sterkhouder Skov Olsen (voedselvergiftiging), én met enkele verdedigende vraagtekens. “De volgende ronde? We moeten absoluut geloof tonen”, zegt Hoefkens.

Junior Verbeeke

In aanloop naar de derde speeldag in de Champions League kampt Carl Hoefkens met wat vraagtekens in zijn ploeg. Dinsdag zal pas blijken of Boyata en Odoi fit geraken voor de match tegen Atlético, terwijl Skov Olsen (voedselvergiftiging) forfait moet geven. Sylla en Mata zullen wel in de selectie zitten. “We hebben nog genoeg verdedigers, hoor”, aldus Hoefkens met een kwinkslag. “Daar zitten enkele jonge gasten tussen, maar die hebben het tot nu toe prima gedaan”, aldus Hoefkens. Afwachten met welke verdediging Club morgen dus start, al is hetzelfde trio als tegen Porto (Odoi, Mechele, Sylla) perfect mogelijk.

 ©  BELGA

Respect voor Simeone

Overwinteren in de Champions League: het zou voor Club Brugge een absolute primeur zijn. Een zege, zelfs een puntje, tegen Atlético is daarom een nieuwe stap in de goede richting. “We moeten absoluut geloof tonen. Dat was er in het verleden niet altijd”, aldus Hoefkens. “Daarvoor heb je de juiste mindset nodig. We zijn daarin stappen aan het zetten. Als wij een goede dag hebben, kunnen we altijd iets pakken. En dan maakt het eigenlijk niet uit wat de tegenstander brengt. Natuurlijk weten we dat we straks de Europese top bekampen. Die zes op zes heeft ons bakken vertrouwen gegeven. Atlético blijft wel levensgevaarlijk, zowel thuis als op verplaatsing. Ze hebben enorm veel kwaliteiten.”

Nog een leuke: op persoonlijk niveau de uitdaging met Diego Simeone aangaan. El Cholo geldt als een van de beste trainers ter wereld, terwijl Hoefkens pas dit seizoen debuteerde als T1. “Ik heb heel veel respect voor hem”, knikt Hoefkens. “Hoe hij een club laat voetballen en werken naar zijn stijl: dat is bewonderenswaardig. Toen we een paar jaar geleden in de Youth League tegen Atlético moesten spelen, hanteerden die jonkies net dezelfde stijl als de eerste ploeg. Dat verdient waardering. Ik heb hem daarom heel hoog zitten, maar we moeten die uitdaging morgenavond als club aangaan. Onze jongens komen tegenover spelers die op sommige vlakken meer bewezen hebben. En tegen een club die tot de Europese tot behoort. Na Leverkusen en Porto willen we een volgende stap zetten in dat proces.”

LEES OOK. Ferran Jutgla wil landgenoten een loer draaien: “Als we onze lijn niet doortrekken, was zege in Porto niets waard”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League