Tot vorig jaar speelde David de rol van Jonas in Familie, maar eigenlijk is de Sint-Niklazenaar een creatieve duizendpoot. ©  rr

Voormalig Familie-acteur David Cantens (42) brengt nieuwe single uit: “Dit is echt een heel persoonlijk liedje geworden”

Sint-Niklaas -

De Sint-Niklase acteur David Cantens (42), bekend uit onder meer het vtm-programma Familie, heeft een nieuwe single klaar. De titel van het nummer is Veertig, een referentie naar zijn leeftijd. “Het nummer lag al twee jaar in de schuif, maar ik besloot nu pas om er iets mee te doen”, aldus David.

Yannick Joos

David Cantens is vooral als acteur bekend in Vlaanderen door onder meer zijn rol als Jonas in de populaire vtm-soap Familie. Daarnaast speelde de Sint-Niklase acteur ook mee in televisieseries zoals Aspe, De Luizenmoeder, Marsman, Gevoel Voor Tumor en in films als Brabaçonne. Naast zijn acteercarrière is David als creatieve duizendpoot eveneens bezig met muziek.

Mijlpaal

In zijn nieuwste single Veertig waagt David zich aan een nummer met een persoonlijke toets. “Een veertigste verjaardag is een mijlpaal die toch aanzet tot nadenken over je parcours”, aldus David. “Ik merkte bij heel wat mensen uit mijn omgeving een bepaalde onzekerheid over die leeftijd. Ik stelde mezelf de vraag: Wat betekent 40 jaar worden eigenlijk?. Elke zin in het nummer is bijna letterlijk een ervaring voor mij.”

Toch duurde het twee jaar alvorens David het nummer van onder het stof haalde en besloot om er verder mee aan de slag te gaan. “Met knikkende knieën liet ik het liedje aan mijn nabije omgeving horen”, gaat David verder. “Dankzij de positieve reacties op de tekst dacht ik: Misschien wordt het toch eens tijd om er iets mee te doen.”

Het nieuwe nummer ‘Veertig’ kan hier worden beluisterd.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio