De acteurs van Gekko Lichtaart staan te popelen om hun nieuwe productie op de planken van het OC te brengen. © RR

Gekko Lichtaart stoomt theaterproductie van Dimitri Leue klaar

Lichtaart -

De acteurs van theatergroep Gekko Lichtaart gaan een belangrijke uitdaging aan. Ze brengen van donderdag 20 oktober tot en met zondag 23 oktober het stuk Dodo groot of land zonder ei van Dimitri Leue op de planken.

Bart Van den Langenbergh

De jeugdige cast van Gekko Lichtaart stoomt zich klaar voor de opvoeringen van het theaterstuk Dodo groot of land zonder ei. Het stuk van de bekende acteur Dimitri Leue ging in 2011 in première en kreeg al veel lovende commentaren. De regie is in handen van Johan Vandelange uit Westerlo. Hij verdiende al zijn sporen bij onder meer het Geels Volkstoneel.

“Wie het theaterwerk van Dimitri Leue kent, weet dat heerlijk geformuleerde dialogen en humor in flinke dosissen aanwezig zijn”, legt Wim Sterckx, voorzitter van Gekko Lichtaart, uit. “In de oorspronkelijke versie werden rasacteurs als Frank Focketyn, Matteo Simoni en Jonas Van Geel de bühne opgestuurd. Dat zijn indrukwekkende schoenen om te vullen, maar de acteurs van Gekko hebben in het verleden al getoond over flink wat talent te beschikken.”

De jonge garde van Gekko staat te popelen om het podium op te gaan. “De humor van Dimitri Leue tot zijn recht laten komen, is een stevige uitdaging,” vertelt actrice Nore Maes. “Maar als je wil lachen en ontdekken wat er met de dodo echt gebeurd is, moet je zeker komen kijken.”

De voorstellingen vinden plaats op donderdag 20 oktober tot zaterdag 22 oktober om 20u en op zondag 23 oktober om 14.30u in het ontmoetingscentrum (OC) in Lichtaart. De toegangsprijs bedraagt twaalf euro. Reserveren kan via de website van het toneelgezelschap.

www.gekkolichtaart.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio