Vlnr: Miralda Verdickt van Social Zorg gemeente Temse, schepen Patrick Vermeulen, Eddy Noens van KWB Tielrode, burgemeester Hugo Maes, Charlotte Van Belle en Charlotte De Pauw van Logo© pvs

Het Waasland wandelt zich gelukkig met nieuwe gelukswandeling

Tielrode -

Mentaal welzijn, natuur en bewegen gaan hand in hand. Vanaf oktober kan je in Tielrode terecht voor een gelukswandeling. Een wandelroute uitgerust met permanente borden met ludieke doe-opdrachten over het thema geluk. Stap voor stap leren wandelaars wat geluk is en hoe ze hiermee zelf aan de slag kunnen.

Pieter Van Hecke

Het initiatief gaat uit van de Eerstelijnszones Waasland NO en Waasland ZW en Logo Waasland. Zij behartigen de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen en organiseren in de Waaslandse gemeentes gelukswandelingen. Temse mag met de wandeling in Tielrode de spits afbijten. De lancering vindt niet toevallig plaats tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

Het lokale gemeentebestuur en KWB Tielrode zette mee de schouders onder het project. “Wij zijn steeds op zoek naar initiatieven om mensen ontmoetingskansen te geven en mensen bij elkaar te brengen”, vertelt voorzitter Eddy Noens. “In de huidige omstandigheden van stress kan een frisse neus ophalen wonderen doen. Onderweg krijgen de wandelaars tips en tricks over hoe om te gaan met geluk. De perfectie bestaat niet, en dat moet ook niet.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio