Zintuigentuin werd plechtig geopende door schepen Filip Kegels © pvs

Nieuwe zintuigentuin geopend in Hof ter Saksen: “Hier kan je kruiden en planten proeven, voelen en ruiken”

Beveren -

Op de binnenkoer van het hoevegebouw van Hof ter Saksen in Beveren is afgelopen weekend de nieuwe zintuigentuin geopend. “In deze tuin proef je verschillende kruiden, voel je de textuur van planten en ruik je de bloemen terwijl je luistert naar het geruis van de bladeren”, vertelt schepen Filip Kegels (N-VA).

Pieter Van Hecke

De voorbije maanden werd er op de binnenkoer van het hoevegebouw hard gewerkt om de toegankelijkheid van deze unieke binnentuin te optimaliseren. “We willen de binnenkoer namelijk maximaal inzetten voor verschillende thema’s. De voorbije periode was de binnentuin ingericht als middeleeuwse kruidentuin. De tuin is nu, door eigen personeel, omgetoverd tot zintuigentuin. De binnenkoer is op deze manier veel meer dan alleen maar een doorloop naar het park”, vertelt de schepen.

De filosofie van de Zintuigentuin wordt met het nieuwe zintuigenleerpad Gebruik ze alle vijf doorgetrokken in heel het park. “Dit leerpad kan elke bezoeker bewandelen maar onder begeleiding van een natuurgids van Hof ter Saksen, ontdek je nog zoveel meer”, klinkt het bij Christa Maes, natuurcoördinator Hof ter Saksen. Tevens zitten bezoeken aan een botanische tuin in de lift. “De bezoekersaantallen liegen er niet om. Tuinen worden meer en meer succesvol ingezet als toeristische attractie”, vertelt Kegels.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio