Zangeres-actrice Femke Verschueren zoals Vlaanderen haar nu kent, als Elke in de VTM-telenovelle ‘Lisa’. © Thomas Van Caeneghem

‘Lisa’-actrice Femke Verschueren debuteert meteen met hoofdrol in musical

Morkhoven -

Femke Verschueren (22) uit Morkhoven (Herentals) is bij het grote publiek vooral bekend uit de telenovella Lisa. Eind oktober debuteert ze in de musicalwereld met de hoofdrol in Kamp Delta.

Hans Otten

In groot-Herentals en daarbuiten staat Femke Verschueren al langer te boek als een muzikaal talent. In 2011 wist ze nog als 11-jarige spring in ’t veld menig hart te veroveren met ‘Een Kusje Meer’, het vrolijke retroliedje waarmee ze ons land vertegenwoordigde op Het Junior Eurosongfestival in het Armeense Jerevan. Ze staat ook al ruim tien jaar met haar oudere zussen Ymke en Anke als Enchanté op het podium, terwijl ze zelf Nederlandstalige muziek maakt.

Zo verscheen vorig jaar de single ‘Hoe Ken Jij Mij?’, een lied dat ze zelf ook zong in de telenovelle Lisa op VTM. Ze vertolkte daarin de rol van Elke Govaert. De combinatie van zingen en acteren zet ze nu verder in de musical Kamp Delta, die op 28 oktober in het Antwerpse Zuiderpershuis in première gaat. Bij haar debuut in dit genre vertolkt ze meteen een van de hoofdrollen, die van kampleidster Jax.

Magische combinatie

“Toen ik hoorde dat ik de hoofdrol kreeg in de musical Kamp Delta sprong ik een gat in de lucht”, zegt het Kempense talent. “Zingen en acteren zijn twee dingen die absoluut centraal staan in mijn leven. Die twee op deze magische manier kunnen combineren is een droom die uitkomt. Ik kijk er superhard naar uit om in het Zuiderpershuis te staan. Ik ben grote fan van het verhaal en ik hoop dat we mensen zullen kunnen ontroeren.”

In Kamp Delta is een voorname rol weggelegd voor jongerenkoor Melodia van The Singing Factory. Het verhaal en de muziek zijn dan weer van de hand van MNM-presentator Wanne Synnave, die ook al het script schreef voor de musicals Magdalena en November 89. Kamp Delta speelt zich in het jaar 2099 af, acht jaar nadat het leven op onze planeet aan zijn einde kwam. De inwoners van Kamp Delta -allemaal jongeren- zijn er dan ook van overtuigd dat ze de laatste overlevenden op aarde zijn, tot er drie nieuwe gasten opduiken.

Verhalen vertellen

Femke Verschueren beschouwt haar nieuwe muzikale avontuur als superspannend, al is ze dan intussen al het een en ander gewend. “Ik denk dat ik al danste in mama’s buik”, lacht ze. “Ik hoop vooral dat ik eeuwig ga mogen doen wat ik het liefst doe en dat is verhalen vertellen. Dat kan als actrice in een film of musical, maar dat kan ook door liedjes te schrijven en te zingen. Ik hoop dat er nog mooie dingen op mijn pad komen en ik kan niet wachten om dat pad verder te bewandelen.”

Kamp Delta loopt van 28 oktober tot 13 november in het Zuiderpershuis in Antwerpen. De voorstelling wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar, tenzij vergezeld door een volwassene.

www.singingfactory.be/kampdelta

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio