De kerel verliet op eigen initiatief het ziekenhuis en stal er onder meer een luidspreker en alcoholgel.  ©  BELGAIMAGE

Patiënt verlaat ziekenhuis op eigen initiatief, neemt spullen mee en steelt fietsen aan station: 15 maanden cel gevraagd

Lier -

Een man en zijn partner stonden in Mechelen voor de correctionele rechtbank op betichting van diefstal. De man stal enkele zaken in het ziekenhuis van Lier en samen met zijn vriendin stal hij ook fietsen aan het station.

Op 2 mei verbleef B.C. in de psychiatrische afdeling van het Heilig Hartziekenhuis van Lier. “Hij verbleef er al een drietal dagen voor de behandeling van zijn verslavingsproblematiek. Die dag heeft hij evenwel beslist om het ziekenhuis op eigen initiatief te verlaten. Uit het ziekenhuis nam hij verschillende spullen mee, zoals een luidspreker en alcoholgel”, vertelde de openbare aanklager. “Aan het station pakte de politie hem op, maar nadat hij opnieuw in vrijheid was gesteld, keerde hij terug naar het station en belde zijn vriendin op om hem op te halen. Samen knipten ze het slot van een fiets door en probeerden dat ook bij een tweede tweewieler.”

De politie werd erbij gehaald en tegen hen stelde B.C. zich weerspannig op. Hij verzette zich bij het boeien en probeerde de inspecteurs ook te stampen. Tegen B.C. eiste het Openbaar Ministerie nu 15 maanden cel en een boete van 800 euro. Tegen zijn vriendin, die verstek liet gaan, ging het om acht maanden cel en 800 euro boete.

Advocate Bieke Vanden Acker stond B.C. bij en gaf de feiten toe. “Hij had die dag kalmeringsmiddelen gekregen in het ziekenhuis en heeft zichzelf ontslagen. Hij was nog onder invloed van de medicatie toen hij de zaken heeft willen stelen”, zei ze. Volgens de raadsvrouw wil B.C. zijn leven zo snel als mogelijk weer op de rails krijgen en heeft hij ook nood aan hulpverlening om te vermijden dat hij zou hervallen in zijn verslavingsproblematiek. Vonnis valt op 31 oktober.  (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio