© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gedetineerde verbergt verdovende middelen in bilspleet

Merksplas

Gedetineerde D.B. liep op 5 januari van dit jaar in de gevangenis in Merksplas tegen de lamp. De man had een zakje met drugs en pillen verstopt in zijn bilspleet.

De man riskeert een extra celstraf voor het bezit van verdovende middelen in de gevangenis. Een drugshond reageerde begin dit jaar in de gevangenis positief bij B. “In zijn bilspleet zat een zakje met verdachte substanties”, zei openbare aanklager Peter Van der Flaas op de rechtbank in Turnhout. “Het ging om 55 gram hasj, 8,1 gram speed, 110 pillen en amfetamines.” De speurders gingen er eerst vanuit dat de gedetineerde amfetaminepillen en ook crystal meth bij zich had. Maar verder onderzoek wees uit dat het ging om slaappillen en vitamines en dat er geen sprake was van crystal meth.

Zijn advocate vroeg om een straf met probatievoorwaarden op te leggen. “Mijn cliënt is volledig clean en hij beseft dat hij zich blijvend moet laten begeleiden. Hij wil zijn leven herpakken”, vertelde meester Julie Van den Bremt. Vonnis op 7 november. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio