© YouTube IOK

Ludiek spotje wijst Kempenaars op correct sorteren van PMD: “Jaja, the Kempeneir is the best sorter in the worldwide, he!”

“Jaja, the Kempeneir is the best sorter in the worldwide, he!” In een mengtaaltje van Kempens en Engels neemt de Turnhoutse komiek Jeroen Verdick in een nieuw spotje van IOK Afvalbeheer als gids enkele buitenlandse toeristen op sleeptouw door de Kempen.

Na enkele eigenaardige hotspots doet het gezelschap ook een straat vol pmd-zakken aan. Want de Kempenaar mag dan op zijn minst de beste sorteerder van het land zijn, toch merkt de afvalmaatschappij dat ook wij nog niet altijd goed beseffen wat er allemaal in ‘the blue sack’ mag.

Sinds maart 2021 mogen daar meer afvalsoorten in. “Toch zien we in het restafval nog verpakkingen die daar niet thuis horen. Alle verpakkingen horen in de blauwe zak thuis. Via humor wijzen we in de spot op de correcte sorteerregels van pmd”, klinkt het bij IOK Afvalbeheer. Zo haalt het filmpje ook tandpastatubes, piepschuim verpakkingen en spuitbusjes als voorbeeld aan. Eerder draafden ook Bekende Kempenaars Tijs Vanneste en Ben Segers al in een humoristisch afvalspotje op. (ho)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio