© Bart Van den Langenbergh

Moeder meermaals bij de keel gegrepen door eigen zoon: dertiger riskeert veroordeling

Merksplas

Een 31-jarige man stond terecht omdat hij zijn eigen moeder meermaals fysiek had aangevallen. Ook de politie moest het enkele maanden geleden in Merksplas ontgelden.

K.H. verscheen maandag aangehouden voor de correctionele rechtbank in Turnhout voor slagen en verwondingen aan zijn moeder, weerspannigheid tegenover de politie en voor het bezit van verdovende middelen. “De geweldpleging op zijn moeder begon al in 2019 en duurden tot en met augustus van dit jaar”, zei openbare aanklager Peter Van der Flaas. “Er is sprake van een gevaarlijke cocktail door zijn problematieken. Het ging telkens om feiten van wurging van een oudere dame. Hij moet gaan beseffen dat dit wel eens fout kan aflopen.” Op 20 juli van dit jaar stond de man onder invloed al roepend op straat in Merksplas. Toen de politie ter plaatse kwam, gedroeg hij zich agressief.

De man riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf. “Het is de eerste keer dat hij in de gevangenis terecht is gekomen door zijn agressie- en drugsproblemen. Hij heeft oprecht spijt van wat er is gebeurd”, pleitte zijn advocate, meester Kristel Coppieters. Vonnis op 17 oktober. (bvdl)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio