Archiefbeeld. © rr

Politie controleert wagen na verspreiden van hevige cannabisgeur: “Bestuurder blijkt onder invloed van drank én drugs”

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend een wagen aan de kant gezet die een sterke cannabisgeur verspreidde. De bestuurder bleek niet alleen onder invloed van drugs, maar had ook nog eens te diep in het glas gekeken.

nelo

Tijdens een controle van het verkeersondersteuningsteam Oost werd een voertuig met Nederlandse nummerplaten gecontroleerd dat een hevige cannabisgeur verspreidde. “De bestuurder was onder invloed van drugs en had nog harddrugs op zak”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom.

Omdat er op de vloer van zijn wagen ook lege bierblikjes werden aangetroffen, moest hij een alcoholtest afleggen. “Ook deze was positief. De bestuurder bleek veel te hebben gedronken. De nodige pv’s werden opgemaakt en het rijbewijs van de man werd ingetrokken”, zegt Migom.

Een ander geparkeerd voertuig viel op omdat het voorzien was van twee tijdelijke Nederlandse handelaarsplaten. Deze bleken geschrapt en dus werd het voertuig getakeld.

Tot slot werd een bromfiets onderschept die stond ingeschreven als klasse A, wat een maximumsnelheid 25 kilometer per uur bedraagt. “Op de rollen haalde de brommer evenwel 80 kilometer per uur. De brommer werd meteen in beslag genomen. De bestuurder bleek bovendien geseind”, aldus de politie.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio