Vrijdag kwamen de delegaties samen op een ontmoetingsavond. © rr

Delegaties zustersteden Kara Kara en Santo Tomàs bezoeken Mol

Mol -

Tot 12 oktober zijn er delegaties van zustersteden Kara Kara (Niger) en Santo Tomàs (Nicaragua) te gast in Mol. Vrijdag 30 september kwam iedereen samen op de ontmoetingsavond in jeugdhuis Tydeeh.

De delegatie uit Santo Tomás bestaat uit Yorleni Velasquez, vertegenwoordigster van het economisch project en Yuri Alfaro, lid van raad van bestuur van partnerorganisatie C.D.C. De delegatie van Kara Kara omvat Mamane Barazé, coördinator van partnerorganisatie ONG REVE, Maman Falah, bestuurslid van ONG REVE en Anaroua Neino, de burgemeester van Kara Kara. Tijdens hun verblijf in Mol staan er thematische bezoeken in de buurt, schoolbezoeken en enkele formele bezoeken in Brussel op het programma.

Mol heeft sinds april 1985 een stedenband met Santo Tomás in Nicaragua en sinds mei 2007 een stedenband met Kara Kara in Niger. In een stedenband engageren twee gemeenten zich om op een duurzame en respectvolle manier met elkaar samen te werken voor een langere periode.

Door het uitwisselen van kennis, ervaringen en informatie willen de gemeenten komen tot een beter bestuur, een betere kennis van elkaars realiteit, sterktes en zwaktes en bouwen ze samen aan een meer rechtvaardige solidaire wereld. Zo werkt de stedenband met Santo Tomàs rond onderwijs, gezondheidszorg, wijkopbouw, milieu, lokale economie en voedselzekerheid, drinkwatervoorziening, jeugdwerk en gemeentelijk beleid. De stedenband met Kara Kara werkt rond gezondheidszorg, zuiver water, onderwijs, het versterken van de vrouwen en het versterken van het plaatselijk bestuur.

In Mol zijn twee vrijwilligerscomités actief om de werking van de stedenbanden te dragen. Zij worden bijgestaan door de ambtenaar bevoegd voor mondiaal beleid. De comités komen de eerste en derde zaterdagvoormiddag van de maand samen in het Wereldhuis op het Santo Tomásplein. Zij organiseren het hele jaar tal van activiteiten om de Mollenaren te informeren en sensibiliseren en sponsoring binnen te halen voor de projecten in het Zuiden. (mto )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio