Café De Gieterij in Kasterlee is een van de trekpleisters in het culinair en muzikaal najaar in de gemeente. © Bart Van der Moeren

Kasterlee is klaar voor muzikaal en culinair najaar

Kasterlee -

Toerisme Kasterlee lanceert dit najaar enkele activiteiten om tijdens de herfst extra bezoekers naar de pompoengemeente te lokken. Zo kan je gaan wandelen met smaak in deelgemeente Tielen.

Bart Van den Langenbergh

“Als onze groene natuur herfstkleuren krijgt en de dagen korter en frisser worden, dan wordt Kasterlee nog gezelliger”, zegt Inge Geeraerts, toeristisch coördinator bij Toerisme Kasterlee. “Velen zetten de fiets terug op stal en schakelen over op het benenwerk. In november is de update van het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug klaar voor nog meer wandelplezier met knooppunten.”

Van 1 oktober tot en met 30 april 2023 brengt Wandelen met Smaak iedereen naar Tielen waar je een korte of lange wandeling langs landelijke wegen combineert met drie smakelijke haltes. De deelnemers genieten van een aperitief, een hartig high tea-hoofdgerecht en een zoet dessert met een tas koffie of thee voor 36 euro per persoon.

“Op vrijdag 14 oktober en zaterdag 15 oktober kan je weer Muzikaal Tafelen. Zet je neer en geniet van een heerlijk menu en een zalig streepje muziek”, luidt het bij de toeristische dienst. “Om de Kastelse cafés in de kijker te zetten, organiseert Kasterlee op zaterdag 29 oktober de muziekkroegentocht Tournee Lokaal. In elk deelnemend café zorgt een Kempense liveband of muzikant voor ambiance. Om 23 uur word je getrakteerd op een lekker streekhapje.” Een pendelbus brengt de kroeggangers die avond veilig op hun bestemming.

De proevertjeswandeling Kasterlee Terminus! van vier kilometer is nog tot september 2023 beschikbaar. Vijf verschillende zaken laten de wandelaars proeven van vijf verschillende streekproevertjes.

“Kasterlee beleef je niet alleen culinair maar ook muzikaal of al wandelend. Ideaal voor een dagje of weekendje weg dit najaar”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee.

www.visitkasterlee.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio