Twee Kempense minderjarigen opgepakt voor schietpartij in Beringen: slachtoffer intussen overleden

Beringen -

In het centrum van Beringen is zondagavond een 24-jarige man neergeschoten. Hij overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Ondertussen heeft de politie ook twee minderjarige verdachten uit de Kempen opgepakt.

Phillip Pergens en Zahra Boufker

De precieze omstandigheden zijn nog steeds niet bekend. Het parket van Limburg en de politie willen voorlopig weinig kwijt over de zaak. “Zondagnamiddag rond 16.30 uur vond in de Brugstraat in Beringen een schietincident plaats. Een 24-jarig slachtoffer werd in kritieke toestand in het ziekenhuis binnengebracht waar hij later aan zijn verwondingen is overleden”, laat het parket weten.

Buurtbewoners vertellen dat ze werden opgeschrokken door iets wat op een schietpartij leek. Iemand maakt gewag van acht schoten. Een andere persoon zag drie mannen wegvluchten. Eentje te voet, twee anderen in een auto.

Autopsie

“Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is”, laat het parket voorlopig weten. “Het labo en het ondersteuningsteam hebben zondag op de plaats van de feiten een sporenonderzoek uitgevoerd. Dinsdag zal een autopsie op het lichaam van het slachtoffer plaatsvinden. Er is ook een wapenexpert aangesteld.”

De politie arresteerde ondertussen twee minderjarigen uit de regio Turnhout en onderzoekt hun betrokkenheid bij de zaak. Zij moeten voor de jeugdrechter in Antwerpen verschijnen. Ondertussen heeft het parket ook een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.

Vastgoed

Jobs in de regio