Pastoor Van Steen is intussen verhuisd. © yjs

Pastorie wordt online verkocht: “Er moet wel een en ander gerenoveerd worden”

Sint-Gillis-Waas -

Vanaf maandag kan er online geboden worden op de pastorie in de Lage Kerkwegel in Sint-Gillis-Waas. De gemeente wil een slordige 382.500 ontvangen voor het statige gebouw.

Met de opbrengst wordt de Sint-Egidiuskerk aangepakt en gerenoveerd.

Yannick Joos

Maandagmiddag start de online verkoop van de pastorie in het centrum van Sint-Gillis-Waas. Sinds 2009 is het gebouw opgenomen in de lijst van onroerend erfgoed, maar de gemeente wil het nu verkopen via het online platform Biddit. Onder toeziend oog van notaris Nicolas Raemdonck kan er tot en met dinsdag 11 oktober geboden worden. De verkoop moet zo’n 382.500 euro opleveren en met de opbrengst wil de gemeente gebruiken voor de renovatie van de lage daken, gevels en glasramen van de Sint-Egidiuskerk.

Het gebouw staat op een perceel van 1.675 m² in het centrum van Sint-Gillis-Waas naast de kerk. De bewoonbare oppervlakte bedraagt zo’n 468 m². Pastoor Marc Van Steen woonde tot voor kort in het gebouw en is ondertussen verhuisd naar een appartement in Kemzeke. “Er moet wel het een en het ander gerenoveerd worden”, aldus pastoor Van Steen.

Geïnteresseerden kunnen nog tot een met zaterdag 8 oktober een bezoek inplannen via de notaris of het pand virtueel bezoeken via de website van de gemeente.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio