LIefhebbers van oud fietsmateriaal en aanverwante wielerspullen zijn zondag welkom in zaal Sint-Amands. © RR

Retrobeurs verwent verzamelaars van oud wielermateriaal

Geel -

In de parochiezaal van Sint-Amands in Geel vindt zondag 9 oktober voor het derde jaar op rij de Vintage Bike Beurs plaats, een nostalgieparadijs voor elke liefhebber van de wielersport van weleer.

Hans Otten

Sophie Van Bael, haar bekende vriend Paul Herygers en oud-renner Bart Van Boxel organiseren naar jaarlijkse gewoonte de Vintage Bike Beurs, het walhalla voor iedere liefhebber van retromateriaal. Nadat het evenement vijf jaar in de hal van Sport Vlaanderen in Herentals had plaatsgevonden, strijkt het gebeuren zondag 9 oktober voor de derde keer in de parochiezaal Sint-Amands op de Geelse Werft neer. De organisatoren hopen opnieuw heel wat gegadigden te mogen verwelkomen.

“Op zich is het een klein wereldje van verzamelaars, ik hoop dit jaar ook heel wat nieuwe gezichten te zien die uit nieuwsgierigheid hun neus binnensteken”, zegt Sophie Van Bael. “We bieden plaats aan 35 standhouders, die de meest uiteenlopende materialen aanbieden. Dat gaat van oude fietsen en onderdelen tot allerlei hebbedingetjes rond het wielrennen van weleer. We hebben opnieuw deelnemers uit Portugal, Nederland en Duitsland. Soms lijkt het wel of dat retrogebeuren daar sterker leeft dan in ons wielerland Vlaanderen.”

De Vintage Bike Beurs vindt op 9 oktober van 9 tot 14u plaats in zaal Sint-Amands. Maar net als op de rommelmarkt moet je een vroege vogel zijn om als verzamelaar de mooiste stukken te scoren. “De standhouders mogen vanaf 6.30u beginnen op te stellen, maar je hebt altijd mensen die nog vroeger voor de deur staan om een glimp te kunnen opvangen van wat er dit jaar zoal te rapen valt”, zegt Sophie Van Bael. (ho)

retrobeursherentals@gmail.com

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio