© ATV

Fotowandeling Dogs of Deurne: “Honden verbinden mensen met elkaar”

Deurne -

Je hond uitlaten zorgt voor heel wat spontane ontmoetingen met andere baasjes. Curieus vzw wil die fijne momenten nog extra stimuleren en lanceert daarom het fotoproject ‘Dogs of Deurne’. 19 portretten van Deurnse baasjes met hun hond zijn verspreid over het district. De ideale aanleiding voor een buurtverbindende wandeling.

Curieus vzw en het district Deurne hebben een groot hart voor honden. Naar aanleiding van Werelddierendag, op dinsdag 4 oktober, willen ze de baasjes en hun trouwe viervoeter dan ook in de kijker zetten.

Met het fotoproject ‘Dogs of Deurne’ willen de organisatoren ook de ontmoetingen stimuleren. “Honden verbinden mensen op een eenvoudige manier”, vertelt Charis De Craene van Curieus Deurne. “Ze zijn vaak een handige gesprekspartner, stimuleren betrokkenheid en mensen in eenzaamheid halen veel uit de ontmoetingen tijdens het wandelen.”

Calvin Stengs

De Deurnse fotografe Jessy van der Werff fotografeerde negentien baasjes met hun hond. De portretten zijn terug te vinden op negen locaties in het district; tussen Buurtbar Barix in de De Gryspeerstraat en de Bremweide. Bij elke foto is ook een QR-code terug te vinden, die je tot bij een podcastinterview brengt met de hondeigenaar. Ook Antwerp-speler Calvin Stengs doet mee. Zijn portret vind je in de Vic Meesstraat.

Iedereen kan al wandelend de Deurnse baasjes en hun viervoeters ontdekken met behulp van de app iziTRAVEL of een kaartje. De portretten hangen er van dinsdag 4 oktober tot en met zaterdag 19 november.

Op bovenstaande locaties vind je de verschillende portretten terug. ©  rr

(jas)

Aangeboden door onze partners