De dorpskern van Heidehuizen in Mol met de Kapellekensboom. © rr

Heidehuizen start als derde Mols gehucht aan traject ‘Veerkrachtige dorpen’

Mol -

Het Molse gehucht Heidehuizen start binnenkort aan het traject ‘Veerkrachtige dorpen’. Vrijdag 14 oktober is er een startmoment in Zaal Spellenburg. Heidehuizen is het derde Molse gehucht dat het traject volgt.

‘Veerkrachtige dorpen’ is een initiatief van de provincie Antwerpen en Rurant vzw dat in samenwerking met gemeentebesturen en vooral de lokale inwoners zelf dorpen of gehuchten klaarmaakt voor de uitdagingen van de toekomst.

Het gemeentebestuur van Mol wil voor elk deeldorp zo’n traject opstarten samen met de inwoners. In 2020 ging Gompel als eerste dorp er mee aan de slag, gevolgd door Ginderbuiten vorig jaar. Dit jaar komt Heidehuizen aan de beurt.

Op vrijdag 14 oktober vindt van 15 tot 20u in Zaal Spellenburg (Hazenstraat 5) het startmoment plaats voor Heidehuizen, waarbij inwoners de kans krijgen om te vertellen wat er leeft in hun dorp en wat de noden zijn. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn de integratie van nieuwe inwoners in het dorp, de betaalbaarheid van woningen, de aanpak van de vergrijzing en de invulling van dorpspleintjes.

Na het startmoment kunnen inwoners nog deelnemen aan verschillende sessie die de ideeën verder uitwerken. Sessie 1 ‘Wat zijn de noden van Heidehuizen?’ vindt op 17 november plaats om 19.30u in zaal Spellenburg. Sessie 2 ‘Droom mee over de toekomst van Heidehuizen’ is op 16 januari om 19.30u, in woonzorgcentrum Hemelrijck (Kruisven 80). De derde en vierde sessie zijn gepland op respectievelijk 8 maart en 26 april, telkens om 19.30u. De locatie van die twee sessie is nog niet bekend.

Zowel het startmoment als de daaropvolgende sessies worden begeleid door ervaren medewerkers van de provincie Antwerpen, RURANT vzw en het gemeentebestuur. Daarnaast kunnen inwoners van Heidehuizen ook hun stem online laten horen via www.veerkrachtigedorpen.be/dorp/heidehuizen.  (mto)

www.veerkrachtigedorpen.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio