Nikas Jochems zorgde net voor het uur voor de gelijkmaker. Verder kwam de ploeg van Gino Swaegers niet meer. © koen fasseur

Gino Swaegers looft mentale weerbaarheid bij Zwarte Leeuw: “Deze groep is verre van dood”

De kop is eraf voor Zwarte Leeuw. Na vier nederlagen op rij pakten de Leeuwen zaterdagavond thuis tegen Beringen een eerste punt van het seizoen. Al bleef coach Gino Swaegers toch met een dubbel gevoel achter na het ­2-2-gelijkspel.

Kristof Gabriels

Zwarte Leeuw kwam afgelopen weekend tot tweemaal toe op achterstand. Toch pakte het nog een punt tegen Beringen. “We hebben het dit seizoen bijzonder moeilijk om de nul te houden”, weet Gino Swaegers, coach van Zwarte Leeuw. “Niet dat we heel veel weggeven, maar tegen Beringen werden we wel twee keer koud gepakt op een stilstaande fase. Langs de andere kant ben ik ontzettend trots op de mentale weerbaarheid die mijn spelers getoond hebben. Zeker na een nul op twaalf vrees je als coach even dat de kopjes omlaag gaan bij een zoveelste tegenslag, maar dat was absoluut niet het geval. Ze zijn blijven knokken tot het einde. Deze groep is dus verre van dood.”

Swaegers kon zich uiteindelijk wel vinden in het 2-2-gelijkspel. “Ik denk dat een gelijkspel al bij al correct is. Na hun rode kaart halfweg de tweede helft zijn we nog wel op zoek gegaan naar het winnende doelpunt, maar het is nu ook niet dat die druk nog heel veel grote kansen heeft opgeleverd. Bovendien bleef het toch altijd opletten voor de omschakeling. Zeker omdat een eventuele derde tegengoal weleens fataal had kunnen zijn, want we vinden voorlopig zelf vrij moeilijk de weg naar doel. Het was dit weekend bijvoorbeeld pas de eerste keer dit seizoen dat we meer dan één keer konden scoren in een match.”

Toch was Swaegers niet helemaal tevreden. “Ik had natuurlijk veel liever gewonnen, want met dit punt schieten we uiteindelijk weinig op. Om ons wagonnetje aan te pikken bij de ploegen boven ons hadden we eigenlijk een zege nodig. Al ben ik ergens al blij dat we toch eindelijk een klein beetje beloond zijn voor al het harde labeur van de laatste weken. Ondanks de tegenvallende resultaten werkt iedereen bijvoorbeeld bijzonder hard op training.”

Vastgoed

Jobs in de regio