Vreugde bij Ternesse na de 1-2 van Andreas Destoop. ©  koen fasseur

Ternesse gaat op een diefje winnen bij de buren uit Ranst: “Maar enkel de punten tellen”

Op het veld van Ranst ging Ternesse zondagnamiddag met de drie punten aan de haal in de derby. De 1-3 was evenwel allesbehalve een correcte weergave van de wedstrijd, zo beseften ook aanvoerder Olivier Somers en matchwinnaar Andreas Destoop. “We lagen in de tweede helft flink onder”, aldus Destoop.

Lieven Verheyen

“Dit noemen ze nu op een diefje winnen”, was Somers eerlijk bij het verlaten van het terrein. “Maar in het voetbal tellen enkel de punten. Geen haan zal hier de volgende dagen nog om kraaien.”

Na een evenwichtige openingsfase kwamen de Wommelgemnaren op voorsprong toen Van De Brul een hoekschop binnen werkte. “Niet de eerste keer dat we succesvol zijn op een stilstaande fase”, gaat Somers verder. “Er wordt dan ook hard op gewerkt tijdens de trainingen.”

Daarna was het vooral overleven voor Ternesse. Een fout van Mathias De Mulder in het eigen strafschopgebied werd niet bestraft. Nadien speelden de paal en de deklat Ranst meermaals parten. “Dat de bal niet op de stip ging, was inderdaad een meevaller”, weet ook Somers. “Net zoals het doel voor ons blijkbaar de exacte afmetingen had. Onze efficiëntie mag ook gezien worden. Met dertien op vijftien hebben we onze start van het seizoen niet gemist. We trekken de lijn van vorig jaar door.”

Met twee doelpunten was Andreas Destoop de gevierde man bij de bezoekers. Bij een 1-1-stand kopte hij aan de tweede paal een lage voorzet binnen. In de slotfase verschalkte hij thuisgoalie Goris na een snelle counter. “Het is altijd leuk om wedstrijdbepalend te zijn” aldus de spits. “Zeker in een derby. Beide doelpunten vielen wel echt op het juiste moment. We lagen in de tweede helft immers flink onder.”

Titelambities

Ondanks de goede start blijft Destoop voorzichtig in het uitspreken van ambities. “Net als elke andere ploeg onderging ook onze kern enkele wijzigingen. Dan is het afwachten hoe de puzzelstukjes in elkaar passen. Dat we bovenaan een woordje willen meepraten, ontken ik niet. Maar over de titel of promotie via eindronde is binnen de club en onder de spelers nog niet echt gesproken. Elke week hard werken en ons stinkende best doen, is het enige wat we zelf in handen hebben. En dan zien we wel waar het schip zal stranden. Met Berg en Dal, Heikant en de derby’s tegen Zoersel en Ranst hebben we al enkele moeilijke wedstrijden achter de rug. Het vertrouwen is dus zeker aanwezig. Al dienen we ook eerlijk toe te geven dat het spelniveau nog naar omhoog moet gaan. Het geluk van vandaag gaan we niet elke keer hebben.”

Vastgoed

Jobs in de regio