RC Mechelen demonstreert: “Score kon veel hoger oplopen”

Racing Mechelen beleefde een feestelijke zondagnamiddag in het Jef Mermansstadion, waar het City Pirates met forfaitcijfers te kijk zette. Coach Greg Vanderidt was dan ook een tevreden man. “Tot in het slot bleven mijn spelers druk zetten en controle houden”, zag Vanderidt.

Stijn Druant

Racing Mechelen blijft het uitstekend doen. De manschappen van coach Greg Vanderidt namen ook op City Pirates geen genoegen met een meelopersrol en rolden over de tegenstand heen. 0-2 aan de rust en rood bij City Pirates voor het uur, waarna de groen-witte pletwals tot 0-5 uitliep. De enige die tegenstribbelde bij de Merksemnaren was doelman Yannick Verbist, die zijn teammaats af en toe nog wat meer schaamrood op de wangen bespaarde. Maar voorts enkel glunderende gezichten bij de Mechelaars, al zeker bij coach Greg Vanderidt, ook in Merksem steevast positief coachend: “We wisten dat het lastig zou worden, dus vooraf teken je voor een goed resultaat”, opende de T1 van Racing.

“Maar 0-5 zegt alles. De score had zelfs hoger kunnen oplopen. Ik ben dus zeer tevreden, zeker omdat dit de derde match in een week was. Tot in het slot bleven mijn spelers druk zetten en controle houden”, zag Vanderidt, die stilaan echt zijn hand ziet in dit groen-wit: “Deze ploeg komt uit eerste provinciale, dus we voegden bij het technische dat er al was die grinta, die druk vooruit. Wij hameren en werken erg op fysieke paraatheid. Dat weten de spelers, die stelselmatig begrip kregen voor onze harde trainingen. Maar dat werk levert wel punten en het geleverde spel op. Ik bewonder mijn spelers voor wat ze al brachten, zeker ook tegen City Pirates. Bovendien spelen wij niet vuil of om te kwetsen, maar wel gezond agressief. De dag waarop we dat niet meer gaan doen, krijgen we het moeilijk.”

En dat rood voor City Pirates? “Het is praat achteraf, maar ik denk niet dat we in de problemen waren gekomen. Ook elf tegen elf waren we al sterk”, zag de coach van Racing Mechelen, die zijn ploeg al voor de rust de schaapjes relatief snel op het droge zag hijsen. “Ook een kwaliteit: mijn spelers blijven veel kansen creëren. Dertien in Merksem, waarvan vijf goals, nota bene via vijf spelers. Een laag afwerkingspercentage, dat wel. Maar ze zijn er wel, die vele kansen. Tot in het slot. Dat is die over-mijn-lijk-mentaliteit, nooit de voet van het gaspedaal nemen. Anders zouden wij een gemakkelijke prooi zijn. Dus nu moeten we zo veel mogelijk punten sprokkelen, zodat we een rustig seizoen kunnen draaien.”

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS