Maxence Rubbens. © Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik vertrek voor een lange periode naar Australië”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Maxence Rubbens (28).

“Ik studeerde afgelopen zomer af aan een Brusselse kunstschool. Normaal gezien zou ik nu mijn hogere studies aanvatten in Eindhoven, maar ik ben een beetje te laat in gang geschoten en greep naast een plekje op de school. Daardoor zit ik een jaartje vast, maar ik heb een plan: volgende week vertrek ik voor acht maanden naar Australië.”

“Het zou zonde zijn om een jaar te verspillen en keek ernaar uit om wat te experimenteren in mijn leven en ervaringen op te doen. Dit was een uitgelezen moment om de stap te zetten. Ik reis af zonder plan voor ogen en ga rustig afwachten wat er op mijn pad komt. Wat al wel vaststaat: ik kom aan in Sydney, waar ik een verblijfplaats en werk heb gevonden voor één maand. Daarna is het opnieuw freestylen geblazen.”

“Australië is tropisch maar relatief westers, wat de kans dat ik verloren loop flink reduceert. Het is vooral belangrijk dat ik de tijd krijg om mijn eigen ding te doen. Wanneer ik op 30 mei terugkeer, hoop ik meer ontwikkeld van het vliegtuig te stappen.”

“De kans dat ik langer blijf, is klein. Ik sluit het niet per se uit, maar ik heb ook academische ambities. En ik denk dat mijn moeder ook graag heeft dat ik wat studeer. Maar ik kijk ontzettend uit naar mijn vertrek. Ik ga me zo dadelijk even in een café zetten en de allerlaatste zaken regelen: een nieuwe bankrekening, een simkaart, … kleine dingen, maar wel ontzettend belangrijk. Hoe sneller dat achter de rug is, hoe geruster ik kan vertrekken.” (lava)

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio