©  BELGA

SK Beveren haalt verschroeiend uit: Lierse is leider af

Weg leidersplaats voor Lierse, dat op bezoek bij SK Beveren op een tweede openvolgende competitienederlaag liep. En wat voor één: 5-0! Gewogen en veel te licht bevonden. Een uppercut die behoorlijk zal aankomen op het Lisp.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Maar liefst zes buizen bij Lierse

Nog geen Dieumerci Mbokani in de kern bij SK Beveren. Papierwerk dat niet tijdig rond geraakte heet het dan. En dus niet het verhoopte peper en zout op de Freethiel. Of toch, want ook zonder zijn steraankoop blonk Beveren in de eigen tuin. Het overklaste een hulpeloos Lierse 90 minuten lang en was zo halfweg al klaar met zijn job.

De Waaslanders namen van bij de start de partij in handen. Om ze tot aan de rust geen seconde te lossen. De thuisploeg drukte, Lierse snakte naar adem. En kon tot iets voor het halfuur overleven, want meer dan dat was het niet. Dan ging Ribeiro Costa gretig over het lichaam van Raemaekers in de zestienmeter en wees scheidsrechter Gansner al even happig naar de stip. Ribeiro Costa zelf stuurde Delanghe de andere hoek uit en werkte de verdiende openingsgoal van op de stip binnen.

Een minuut later vertoonde Lierse zowat zijn enige stuiptrekking voor rust, toen een afstandsschot van aanvoerder Van Acker nipt naast de kruising vloog. Maar het was integendeel de thuisploeg, die zijn gedurig overwicht met een tweede treffer verzilverde. Al kreeg het daar flink wat Lierse hulp bij. Knullig uitverdedigen van Gillekens in de voeten van Ismaheel, doorsteekbal naar Barry en opwippertje over een naar lucht grijpende Delanghe. Zo simpel. Dubbele voorsprong voor Beveren en dan al boeken dicht.

Niet eens tien minuten ver in de tweede periode lag Lierse helemaal dood en begraven. Met nog twee tegengoals in evenveel minuten. Alweer Gillekens liet zich eerst kinderlijk in de doeken doen, Hoggas had maar binnen te leggen. De bezoekers waren amper van die verse dreun bekomen of Barry buitte dom balverlies van Brebels uit. Pijnlijk. En de Pallieters zouden de kelk tot op de bodem moeten ledigen, want ook invaller Coopman dikte nog aan. Delanghe verhinderde nadien nog zwaardere verliescijfers. Redingen die het grootste zorgenkind van de Lierenaars echter niet kunnen verbloemen. Na zeven competitiematchen is Lierse nog altijd op zoek naar een eerste clean sheet. En erger nog slikte het al achttien tegengoals. Cijfermateriaal waarmee je onmogelijk bovenaan het klassement kan blijven kamperen. En dus zijn de Lierenaars nu ook leider af na hun bezoek aan de Freethiel.

SK BEVEREN: Reus, Wuytens, Vukotic, Bateau (74’ Tshimanga), Ismaheel (70’ Kablan), Corryn, Van Damme (61’ Coopman), Everton Luiz, Hoggas (61’ Fall), Ribeiro Costa, Barry (70’ Wolff).

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver, Gillekens, Raemaekers, Laes (46’ Poelmans), Brebels (64’ Libert), Van Acker, De Schryver, Tarfi (46’ Schouterden), Tabekou (64’ Walbrecq), Rocha.

DOELPUNTEN: 25’ Ribeiro Costa (strafschop) 1-0, 31’ Barry 2-0, 53’ Hoggas 3-0, 54’ Barry 4-0, 68’ Coopman 5-0.

GELE KAARTEN: 46’ Everton Luiz, 49’ Brebels, 51’ Ribeiro Costa, 60’ Gillekens

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Gansner.

TOESCHOUWERS: 3.350.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio