© Sven Van Haezendonck

Race met 2.300 badeendjes op Mechelse Dijle levert 6.000 euro op voor goede doelen

Mechelen, Muizen -

Spektakel op de Dijle in Mechelen zondagnamiddag. Daar dropte een kraan 2.300 badeendjes in het water voor de allereerste duckrace. Die leverde een mooie zesduizend euro op voor drie goede doelen. Onder andere voor de vzw Prinses Harte uit Muizen, die volgend jaar tien jaar bestaat.

Sven Van Haezendonck

De 2.300 plastic badeendjes, vlak voor de finish aan de Vismarkt. ©  Sven Van Haezendonck

Heel wat mensen waren zondag omstreeks 14.30u samengestroomd aan de Zoutwerf om het startschot van de race met de typische plastic badeendjes mee te maken. Onder de middeleeuwse Grootbrug door, een van de oudste historische bruggen van ons land, ging het richting finish op de Vismarkt.

Vanop bootjes zorgden vrijwilligers met brandslangen voor een duwtje in de rug, want in de binnenstad zit er geen stroming op de Dijle. Leden van de Ronde Tafel Mechelen, een vereniging voor mannen van 18 tot 40 jaar, hadden de voorbije weken 2.300 badeendjes verkocht. Die gingen het water in. Een gerechtsdeurwaarder keek toe of alles correct verliep. De winnaar van de race ging naar huis met een headset.

Aan de Zoutwerf gingen de badeendjes het water in. © Sven Van Haezendonck 

Maar veel belangrijker, drie nobele projecten zien hun initiatief gesteund met een cheque van tweeduizend euro. Namens de vereniging mocht burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) een cheque overhandigen aan de Mucovereniging, Villa Clementina in Eppegem (Zemst) en Prinses Harte uit Muizen.

Druk weekend voor Harte

Voor de mensen achter de vzw Prinses Harte was het sowieso al een druk weekend, want zaterdag organiseerde de vereniging de Harte Classic. De fotozoektocht en de fietstochten zijn een organisatie van de fietsteams van Prinses Harte. Zij nemen in 2023 opnieuw aan 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker. De vereniging uit Muizen viert dan ook al haar tiende verjaardag.

Begin 2013 moesten Johan Muyldermans en Elke Du Bin afscheid nemen van hun dochtertje Harte. Ze verloor de strijd tegen een tumor in haar hoofd. Als eerbetoon aan Harte wilden ze iets doen voor kinderen met kanker en begonnen ze met een vzw die prinses- en ridderpakketten verdeelt in ziekenhuizen. Het project groeide uit tot een groot succes.

In het najaar van 2023 komt er zeker ook een tweede editie van de duckrace, georganiseerd door de Ronde Tafel Mechelen.

Vertegenwoordigers van Prinses Harte, Villa Clementina en de Mucovereniging met hun cheque. ©  Sven Van Haezendonck

Met de hulp van brandslangen dreven de badeendjes richting Vismarkt. ©  Sven Van Haezendonck

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio