© Patrick De Roo

Bezoekers krijgen een blik achter de maritieme schermen tijdens Open Bedrijvendag

Linkeroever -

Al meer dan 30 jaar stellen honderden bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren hun deuren open tijdens de eerste zondag van oktober. Ook dit weekend vond opnieuw de Voka Open Bedrijvendag plaats. In Antwerpen konden bezoekers onder andere terecht in bij Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust op Linkeroever.

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust bestaat uit vier operationele afdelingen (Loodswezen, Scheepvaartbegeleiding, Vloot en Kust). Samen maken ze de veilige toegang tot de zeehavens in Vlaanderen mogelijk.

Tijdens deze editie van de Open Bedrijvendag kregen bezoekers een blik achter de maritieme schermen en konden ze kennis maken met de wereld van de scheepvaart. Zo konden ze een kijkje nemen achter de schermen bij de Vlaamse Hydrografie, die onder meer spectaculaire scheepswrakken op de bodem van de Noordzee en de Schelde in kaart brengt. Virtual Reality-belevingen maakten het dan weer mogelijk om een beter beeld te krijgen van hoe een loodsstation op zee eruit ziet. In een 360°-opstelling waande je jezelf even bemanningslid aan boord.

In totaal openden voor deze Voka Open Bedrijvendag 200 bedrijven in Vlaanderen en Brussel fysiek de deuren, terwijl er bij nog eens een 50-tal organisaties online rondleidingen te volgen waren.

 evw

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio