Teun en Bram Gijsel bij de Suzuki Carry uit 1987 met de drie geairbrushte chihuahuasnoetjes van de hondjes van de vorige eigenaar, die Bram er laat opstaan. ©  kma

Oldtimerliefhebbers uit Nederland met koddige chihuahuawagen op treffen aan windmolen Pulderbos

Pulderbos -

Enkele tientallen oldtimers, met het zwaartepunt op Citroëns en 2 PK’s, verzamelden zondag rond de windmolen van Pulderbos voor een oldtimertreffen. Alles op wielen ouder dan 25 jaar was welkom.

Dit voorjaar werd de oldtimermeeting aan de molen overrompeld, omdat het een van de eerste na de coronapauze was. Nu was het iets rustiger, wat waarschijnlijk te maken had met de slechte weersvoorspellingen en omdat veel oldtimerliefhebbers hun wagens al stilaan in winterslaap brengen.

De broers Bram (22) en Teun (19) Gijsel waren uit het Nederlandse Koewacht gekomen met respectievelijk een Suzuki Carry uit 1987 met nog twee eighties-Suzuki-brommers op, en een Volvo 66 uit 1980. Vooral de Carry van Bram viel op, met op de deur aan de ene zijde drie chichuhuahondjes geairbrusht, en aan de andere kant een pinquïnsoort.

“Ik heb de wagen van een oudere dame gekocht”, vertelt Bram. “Ze ging er vroeger altijd mee kamperen samen met haar man, die echter overleden was. Die drie chihuahua’s waren hun eigen hondjes en zijn waarheidsgetrouw geschilderd. Ze reden vroeger vooraan met hun baasjes mee, die niet van de dunsten waren. Het moet dus vooraan gezellig dicht bij elkaar zijn geweest, want zo’n Suzuki Carry is vrij smal. Ik heb even getwijfeld of ik de chihuahua’s zou overschilderen, maar ik krijg er eigenlijk wel leuke reacties op”, lacht Bram. “De middenste van die drie chihuahua’s heette trouwens ook Bram. Het is een heel handig wagentje. Ik gebruik ‘m zowel voor dagelijks gebruik, zoals om naar het containerpark te rijden, want je kan er veel op kwijt. Maar ook voor oldtimermeetings.”

Een Cadillac van 72 jaar oud. ©  kma

Een andere blikvanger was een Cadillac van 72 jaar oud, ingevoerd vanuit Illinois (VS). Een parel, maar echt wel iets om in Amerika mee rond te toeren waar de brandstof nog goedkoper is, want hij verbruikt twintig liter, zegt de eigenaar.

Patrick bij zijn 2PK.  ©  kma

Er waren ook drank- en verkoopsstandjes. Zo verkocht Patrick Valenberghs uit Wuustwezel samen met Nisken Willekens uit Mol soep, snoepzakjes en autootjes, allemaal ten voordele van Help Brandwonden Kids, een vzw uit Mol van hun kennis Jo. Patrick was zelf met zijn groene 2PK uit 1987 gekomen, die blonk als een spiegel, ookal excuseerde Patrick zich voor het slijk aan de wielkappen, wat in oktober onvermijdelijk is. 

Deze prachtig gerestaureerde Citroën Ami had veel bekijks. ©  kma

 ©  kma

kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio