Een sterk Zottegem stuurde Haasdonk met lege handen naar huis. ©  Gregory Van Gansen

Voetbal 1ste provinciale SV Zottegem - HRS Haasdonk 4-1

Klaas Janssens een gesel voor de Wase defensie: “Doelpunt met het hoofd is uitzonderlijk”

Zottegem -

SV Zottegem had zaterdag redenen zat om een feest te bouwen. In de namiddag peuzelde SV Zottegem B de buren van RR Breivelde-Zottegem (0-4) op. Iets later die avond tekende de ploeg van coach Koen Vanden Houten voor vuurwerk. Het sterke HRS Haasdonk werd wandelen gestuurd met een stevig pak voor de broek.

Freddy De Geest

SV schoot als een pijl uit een boog uit de startblokken met al een eerste prik in de openingsminuut. Luttele tellen later zorgde een vrijschop van De Coene voor gevaar. Na een snelle uitbraak van de Waaslanders kopte de vrijstaande Onana naast. “Het had 0-1 kunnen zijn, maar we verzuimden om de kans te verzilveren. De thuisploeg deed wel wat moest en prikte in goed vijf minuten de bal twee keer tegen de netten”, zuchtte coach Maarten De Landtsheer. Via Van De Walle, die over schoot, had SV voor het openingsdoelpunt wel al de neus aan het venster gestoken. Klaas Janssens, die een gesel was voor de Wase defensie, kopte de 1-0 op het bord. “Ieder seizoen scoor ik één keer met het hoofd”, lacht de snelle aanvaller, die een voet had in het tweede doelpunt van De Beck. Van Steen kwam ver uit zijn doel om de doorgebroken Janssens af te stoppen en slaagde daar ook in, maar in de rebound trapte De Beck de bal in doel.

Na de rust ontwikkelden de bezoekers enige druk. Appel voor strafschop werd weggewuifd. Een vrijschop van Borchgraef zorgde voor de aansluitingstreffer. Haasdonk rook bloed en schakelde een versnelling hoger. Na een hoekschop likte een bal van Dhont de lat. De Beck, afgezonderd door uitblinker Janssens, werd afgeblokt. Van Steen verhinderde de 3-1 na een kopbal van Heymans. Na wat flipperkastvoetbal, de bal geraakte niet weg, zorgde werkmier Van Den Noortgate voor de geruststellende derde treffer. Na een hoekschop knikte Heymans nog raak. Zware cijfers voor de onmondige bezoekers welke fraaie patronen op het kunstgras tekende, maar niet thuis gaf in de zone van de waarheid.

“Mijn snelheid is een troef en daar proberen we zoveel mogelijk gebruik van te maken. Haasdonk is de beste ploeg waar we al tegen gespeeld hebben. In het vierde kwartier ontwikkelden ze enige druk. Na de aansluitingstreffer hadden we het even wat moeilijk en kenden we ook wat geluk met een bal op de lat. De armen hebben we niet laten hangen. Na de 3-1 brak de veer bij de bezoekers. Met 9 op 15 zijn we goed mee. De slippertjes tegen Heikant-Zele (1-0) en Kleit (0-1), die wedstrijd hadden we altijd moeten winnen, zijn uitgewist. In de eerste vijf wedstrijden troffen we promovendi en Sint-Niklaas, een ploeg op de sukkel.”

“We willen vooral een rustig seizoen draaien en daar zijn we tot nu toe al aardig in gelukt. Tijdens het seizoen kunnen we de doelstelling altijd bijstellen. Na gaan we even genieten van de riante winst tegen een heel sterke ploeg. Volgende week treffen we Svelta Melsele, een ploeg welke onder zijn waarde staat geklasseerd.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio