Voor de schriftingsvraag van de KKi Happe Halloween oldtimerrit moeten oldtimers zo snel mogelijk de balans vinden. © Elke Lamens

Ruim honderddertig oldtimers griezelen mee op KKi Happy Halloween oldtimerrit

Sint-Job -

Meer dan honderddertig oldtimers namen zondag deel aan de KKi Happy Halloween oldtimerrit. De leerkrachten van de school OV3 Anker en OV3, OV4 auti-werking De Schakel/Het Kompas van campus Kristus Koning maakten het lekker griezelig.

Van de ruim honderddertig duo’s met een oldtimer, bestelde de helft daarvan ook een rijk gevulde picknickmand voor onderweg. Bij aankomst op campus Kristus Koning in de Bethaniëlei 5 stonden er foodtrucks met frietjes, ijs, pasta, koffie en andere dranken. De opbrengst van dit alles dient om nieuw sportmateriaal te kopen voor de leerlingen.

Na de oldtimerrit is het tijd om gezellog te genieten van lekkers en muziek. © Elke Lamens

Dat materiaal wordt intensief gebruikt op school en slijt dus snel af. Sport neemt een zeer belangrijke plaats in de werking in. “Buiten de klassieke sportlessen, kunnen leerlingen die het moeilijk krijgen tijdens de lessen of moeite hebben om zich te focussen, beroep doen op onze sportieve leerkrachten om tijdelijk de les te onderbreken met sport.”

“Naast het feit dat de oldtimerrit middelen voor de school oplevert, is het voor onze leerlingen een interessante activiteit waaraan ze meewerken. De ene klas maakt de picknickmanden, de andere het roadbook voor de rally en nog andere leerlingen zetten zich in om de trofeeën te maken. Het is dus een win-winsituatie”, benadrukt organiserende leerkracht Stef Vermeulen.

Ruim 130 oldtimers steunden de autiwerking van campus Kristus Koning. © Elke Lamens

Wie met de trofee naar huis mag, hangt af van de schiftingsactiviteit. Bij aankomst moeten de oldtimers in een zo kort mogelijke tijd het evenwicht bereiken op een balans.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio