Lisbeth uit Wuustwezel, Linda uit Zoersel en Jan uit Zandhoven tijdens hun stop in Café Trappisten tijdens de Trappistenjogging. ©  kma

Trappistenjogging houdt het toch nog droog

Malle -

Even werd er gevreesd voor een uitgeregende Trappistenjogging van Play en Sport in Westmalle, maar uiteindelijk viel het toch nog reuze mee.

De recreatieve de run in de idyllische omgeving rondom de Brouwerij der Trappisten in Westmalle lokte weer honderden lopers en wandelaars. Lisbeth uit Wuustwezel, Jan uit Zandhoven en Linda uit Zoersel vertrokken in de laatste wave om 12.30u voor een afstand van acht kilometer. Je kon ook voor vijftien of 21 kilometer kiezen. “Ik heb speciaal mijn trailschoenen aangetrokken, maar tot dusver valt het in de bossen goed mee qua slijk”, zegt Lisbeth bij de eerste bevoorrading aan Café Trappisten. Daar konden ze een stuk banaan, appelsien, wafel of iets anders verstevigends kiezen. Binnen in Café Trappisten kregen ze ook nog een proefglaasje Dubbel aangeboden. De echte gefocuste lopers die voor een sterke chrono gingen, lieten de Trappist passeren. Maar Lisbeth, Jan en Linda hadden wel dorst en goesting. Tijdens de Trappistenjogging mogen de deelnemers dwars door bedrijfsgebouwen lopen. De drie hadden al de bedrijfsgebouwen van Meubelen Mintjens achter de rug, dit jaar niet enkel de hallen maar ook echt de toonzaal met afgewerkte meubels, wat het trio wel heel tof vond om te zien. 

De bevoorrading. ©  kma

Deze deelnemers deden de tocht te voet. ©  kma

 ©  CT

 ©  CT

 ©  CT

 ©  CT

 ©  CT

kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio