De jaarlijkse kermis vindt in het tweede weekend van oktober in de Vaartstraat plaats. © RR

Ten Aardkermis verandert in vaartkermis

Geel -

De jaarlijkse kermis in Geel-Ten Aard vindt op zondag 9 en maandag 10 oktober niet in de Sluisstraat, maar in de Vaartstraat aan de andere kant van het dorp plaats. Die verhuizing was al enkele jaren in de maak.

Hans Otten

“Ten Aard had traditioneel twee kermissen: Vaartkermis in april en Aardkermis in oktober”, zegt Noël Devos (De Brugpartij). “De eerste situeerde zich aan de westelijke kant van het dorp in de Vaartstraat, de tweede aan de oostelijke kant op de Aardseweg. Van Vaartkermis is ondertussen geen sprake meer. Groot was de verbazing van de mensen van Ten Aard toen ze vernamen dat Aardkermis dit jaar niet meer op de Aardseweg wordt georganiseerd, maar in de Vaartstraat. Er zijn nochtans voldoende terreinen voorhanden om de kermis veilig te blijven organiseren in de buurt waar ze lang geleden is ontstaan. ”

Volgens schepen van Economie Tom Corstjens (N-VA) gaat dit dossier terug tot het eerste coronajaar 2020. “Deze kermis telt zes attracties, waarvan er twee traditioneel op privaat terrein staan. De eigenaar van de grond waar de kindermolen staat, wilde een oplossing voor de toekomst. Ook het lunapark staat op privédomein. Andere locaties zijn niet zo eenvoudig te vinden, omdat je altijd vier meter veiligheidsdoorgang moet waarborgen. De Vaartstraat is dan de beste oplossing. Hopelijk vinden de inwoners van Ten Aard opnieuw de weg naar de kermis.” De schepen geeft wel toe dat er overlegd is met de foorreizigers, maar niet met de buurtbewoners of de cafébazen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio