In de Nieuwstraat worden over de hele lengte tegen eind van dit jaar nieuwe voetpaden in kasseien met antisliplaag aangelegd. © Hans Otten

Nieuwe stoepen voor Nieuwstraat, rest volgt in 2023

Geel -

Na de verschillende nutswerkzaamheden liggen de voetpaden in de Geelse winkelstraat Nieuwstraat er niet bepaald glad bij. Voor het eind van het jaar krijgt de straat nieuwe brede stoepen, andere ingrepen volgen later.

Hans Otten

Het stadsbestuur van Geel maakte een tijdje geleden gewag van plannen om de Nieuwstraat nieuw elan te geven. Die omvatten onder meer het wegnemen van de dwarse parkeerplaatsen, het vervangen van stukken verharding door meer groen en meer veiligheid voor de fietsers. Nu verschillende nutsmaatschappijen zoals Fiberklaar de stoepen hebben opgebroken en weer dichtgegooid, lijkt de tijd rijp om die aanpak te starten. Maar een concreet plan is er nog niet, zegt schepen van Openbare Werken Luc Van Laer (CD&V) op een vraag van Berten Kempen (Open Vld).

Gedragen plan nodig

“Er hebben al schetsen op tafel gelegen, maar die waren niet in orde”, zegt de schepen. “Er volgt nog overleg met de handelaars en de Fietsersbond. Dat vergt allemaal wat tijd. De bedoeling is dat er vanaf volgende week nieuwe brede stoepen van twee meter breed worden aangelegd. Het gaat om kasseien met antislip. Omdat het om een afstand van anderhalve kilometer gaat, duurt het tot december voor dat afgewerkt is. We hopen in het voorjaar van 2023 een plan voor de andere ingrepen klaar te hebben dat door iedereen gedragen wordt.”

Volgens schepen voor Economie Tom Corstjens (N-VA) heerst er ook onnodige paniek over de plannen om delen van de Nieuwstraat en Havermarkt te ontharden. Volgens hem blijven er nadien parkeermogelijkheden over.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio