Eddy Vereycken toont zijn nieuwste boek. © jw

Acteur Eddy Vereycken legt met boek ‘Levensdruppels’ zijn ziel bloot

Aartselaar -

Met Levensdruppels geeft Eddy Vereycken een nieuw boek uit waarin hij een grote inkijk in zijn leven biedt. Het werd een turf van vijfhonderd pagina’s waarin hij zijn eigen levenservaring combineert met fictieve gebeurtenissen waarbij kracht, schoonheid en wijsheid de leidraad zijn.

Eddy Vereycken (70), bekend van diverse televisieseries, is ook een fervent schrijver van tal van boeken. Op zijn palmares staan heel wat non-fictieverhalen. Van zijn hand verschenen ook reeds drie dichtbundels. Zopas publiceerde hij Levensdruppels.

Het boek is een thriller van een acteur die auteur wilde worden. Het is een autobiografisch werk waarin de lezer wordt meegevoerd vanaf zijn geboorte tot voorbij zijn dood. Eddy beschrijft op een luchtige manier zowel grappige als trieste episoden uit zijn turbulente leven.

Zijn jeugdige kwajongensstreken en eerste seksuele belevenissen, zijn carrière als topvoetballer, zijn de basis voor het eerste hoofdstuk dat eindigt bij het huwelijk met een ‘nimf’. Daarna beschrijft hij zijn leven met vooral vrouwen en een ontmoeting met een straatprostituee die hem zal blijven stalken. Drugs, seks en geweld krijgen in deze rumoerige levensfase de boventoon.

Tenslotte geeft hij een inkijk over zijn neergang en wederopstanding dankzij toetreding tot de Vrijmetselarij en een Aardse Engel die aan hem verscheen. De geplande moord op een verraderlijke jeugdvriend komt onverbloemd aan bod. Realiteit doorspekt met fictie is de basis van dit boek dat hilarisch eindigt.

De eerste oplage van Levensdruppels bedraagt tweehonderd exemplaren. Geïnteresseerden kunnen het lijvige verhaal rechtstreeks bij de auteur bestellen. De kostprijs van deze uitgave in eigen beheer bedraagt 28 euro (plus 7 euro kosten bij verzending). (JEF WIJCKMANS)

info@eddy-vereycken.com

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio