© ATV

Zwijndrecht viert maandag jaarmarkt: dieren, randanimatie en foodtrucks

Zwijndrecht -

Op het Binnenplein vindt maandag tussen 10u en 13u de Zwijndrechtse jaarmarkt plaats. Jong en oud kan er terecht voor een heleboel activiteiten, van rondritten met ezels en huifkar over een wandelende kipanimatie tot de ‘Buurderij’ en nog heel wat meer. Het gemeentehuis zal de hele dag gesloten zijn.

Een hoefsmid, een springkasteel, kinderanimatie of een prijsuitreiking voor het grappigste huisdier: het is slechts een kleine greep uit het ruime aanbod aan activiteiten die plaatsvinden op de jaarmarkt. Terwijl Zwijndrechtenaren zich uitleven, zorgen lokale verenigen en foodtrucks voor hapjes en drankjes.

Daarnaast krijgen inwoners de kans om kennis te maken met de Buurderij. De verantwoordelijke zal onder meer uitleg geven over het online platform en de verschillende lokale producenten waarmee zij samenwerken.

Tijdens de jaarmarkt is de volledige parking van het gemeentehuis verkeers- en parkeervrij tussen 6u en 15u. De bibliotheek is wel open tussen 10u en 13u; Tijdens de jaarmarkt zullen er daar tweedehandsboeken verkocht worden. Een verhalenvertelster en een lokale schrijfster zullen bovendien een voorstelling geven. (lava)

Aangeboden door onze partners