© atv

Te hoge kosten nekken bekend studentencafé Barbier op Stadswaag

Antwerpen -

Café Barbier, het studentencafé op de Stadswaag waar ook heel wat studentenclubs hun vaste uitvalsbasis hadden, houdt het voor bekeken. Corona, de veranderende uitgaansmentaliteit en de hoge kosten hebben zaakvoerder Willem Doms doen besluiten de handdoek in de ring te gooien.

“Zoals veel horecazaken zijn ook wij slachtoffer geworden van de coronacrisis”, laat Doms weten via zijn sociale media. “Hoewel we steun kregen van de overheid was dit uiteraard niet voldoende om alle vaste kosten te dragen. Dit in combinatie met een veranderde uitgaansmentaliteit en ongelofelijk hoge kosten, heeft geresulteerd in deze beslissing.”

Het waren zware jaren voor de café-uitbater. “De laatste jaren hebben me zowel mentaal, fysiek als financieel volledig uitgeput en ervoor gezorgd dat dit onvermijdelijk was.” En verder: “Ik ben ook op de hoogte dat dit timinggewijs heel vervelend is voor de studentenverenigingen waar we mee samenwerken. Aan hen kan ik enkel melden dat ik hen veel succes wens en dat ze het moeten bekijken als een nieuw begin. Elke mogelijk club of vereniging heeft meerdere cafés overleefd en zal dat de komende decennia ook blijven doen.”

Archiefbeeld van de Antwerpse Stadswaag. © Jan Van der Perre

 evw

Aangeboden door onze partners