Themabeeld. © BELGA

Minister Weyts trekt erkenning Watervogels Vekemans in

Duffel -

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) trekt de erkenning in van Vekemans Watervogels, een dierenhandelszaak in Duffel in vogels en knaagdieren.

“Naar aanleiding van verscheidene controles stelde de Inspectiedienst Dierenwelzijn meerdere overtredingen vast tegen de dierenwelzijnswet, het Kennelbesluit en het Besluit van de Vlaamse Regering over het welzijn van in gevangenschap gehouden roofvogels. De controle volgde op eerdere controles waarbij maatregelen opgelegd, maar niet nageleefd werden”, laat het kabinet van minister Weyts weten.

“Zo werden onder andere kippen en konijnen op een te kleine oppervlakte gehuisvest. Op het buitenterrein waar zo’n driehonderd zwanen, eenden, duiven, pauwen en ibissen verblijven, is geen schuilhok of beplanting aanwezig. Eerder opgelegde maatregelen werden bovendien niet nageleefd.”

Om deze redenen gaat minister Weyts nu over tot het intrekken van de erkenning van de dierenhandelszaak, die tot 15 november de tijd krijgt om de dieren te verkopen. Naast het intrekken van de huidige erkenningen wordt het de eigenaar nu ook verboden om de komende twee jaar een nieuwe erkenningsaanvraag in te dienen.  (cvr)

MEER OVER Duffel

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio