Eerst infomoment dan vernieuwen kruispunt. © rr

Online infomoment kruispunt Antwerpsebaan-Schouwvegerstraat

Berendrecht -

Het kruispunt van de Antwerpsebaan en de Schouwvegerstraat wordt vanaf deze maand vernieuwd. Daarom komt er op donderdag 6 oktober een online infomoment.

De bewoners worden uitgenodigd op een online infomoment waar de plannen over de heraanleg worden toegelicht. Bewoners krijgen er antwoorden op hun vragen. De werkzaamheden starten op maandag 17 oktober. Dat is aansluitend op de werken aan de Antwerpsebaan in Berendrecht die momenteel plaatsvinden. De vergadering start om 19u30 en je kan 10 minuten vooraf de link openen. 

Het doel van het ontwerp is een veilig kruispunt inrichten voor alle weggebruikers. Er komt een veilige fietsoversteek. De veiligheid van het gemotoriseerd verkeer verbetert door de leesbaarheid van de weg te verhogen en door de aanleg van een verkeersplateau. Naast de drie bestaande bomen komt er een grote haagbeuk ter hoogte van een nieuw kunstwerk en een moeraseik. Met het oog op het klimaatrobuust maken van het district wordt een groot stuk openbaar domein onthard en vergroend.

(evdw )

Info: communicatiedienst district 03.289.28.14 en district.BerendrechtZandvlietLillo@antwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio