Warme William met schepen Karina Hans, waarnemend burgemeester Philip Cools en Lotte Vanwezemael. © RR

Aaibare Warme William komt onder meer TEJO ondersteunen

Brasschaat -

Ook Brasschaat stapt mee in de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid. Samen met Essen, Kalmthout, Wuustwezel en Kapellen wordt er gewerkt onder de noemer “Samen Veerkrachtig”. Lotte Vanwezemael kwam de campagne mee op gang trappen.

Schepen voor Sociale Zaken Karina Hans (N-VA) herinnerde aan de oprichting van TEJO zes jaar geleden. “Toen begonnen we met een laagdrempelig project waar me intussen al meer dan 500 hulp vragende jongeren konden helpen. We waren in Brasschaat de eerste gemeente in Vlaanderen buiten de grote steden die dit initiatief nam. Later kwam er nog een Kruispunt bij en ook met het OCMW zetten we in op psychologische ondersteuning van onze klanten.”

“De mascotte Warme William die hier al een paar weken voor ons pas geopende Huis van het Kind zit te rusten is al door veel Brasschatenaren opgemerkt. Hij valt in ieder geval op door zijn omvang, kleur en hoge aaibaarheidsfactor. Hij s het symbool van alle initiatieven die we nemen rond mentaal welbevinden. Hij zal mee het taboe rond geestelijke gezondheid neerhalen. We danken dan ook Lotte Vanwezemael om dit mee in de verf te zetten”, voegt de schepen er nog aan toe. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio