Het kunstwerk aan de afgebroken brug wordt opgeknapt. © RR

Kunst krijgt duidelijke plaats tijdens 80-jarige herdenking van 5 april 1943

Mortsel -

De stad Mortsel en vele verenigingen herdenken in 2023 doorlopend de 80ste verjaardag van het bombardement op de stad tijdens Wereldoorlog II. Nu al wordt duidelijk dat ook kunst een belangrijke plaats gaat krijgen tijdens de herinneringsmomenten.

Filip Spoelders

In de eerste plaats zijn leerlingen schilderkunst van de Academie voor Beeldende Kunst van start gegaan met de restauratie van de muurschildering aan de afgebroken brug. Deze is nu twintig jaar aanwezig en kon een opfrissing gebruiken. De voorbijgangers zullen er binnenkort ook nieuwe elementen in ontdekken nadat vliegtuigen en stippen, die de gebeurtenissen van 5 april 1943 in de verf zetten, worden toegevoegd.

Straatnaam en kunstwerk

Ook het nieuwe woongebied het Stadsterras, dat in ontwikkeling is, zal verwijzingen naar het bombardement krijgen. “Er komt niet alleen een Alice Vigoureuxlaan, vernoemd naar de lerares van de voormalige Sint-Vincentiusschool die veel kinderen heeft gered tijdens het bombardement, er komt ook een kunstwerk. Het wordt gemaakt door Dirk Braeckman en het wordt op 5 april 2023 ingehuldigd”, gaf burgemeester Erik Broeckx (N-VA) aan de tijdens de voorstelling van het Stadsterras.

Zicht op de toekomstige Alice Vigoureuxlaan terwijl links voor de Parkschool een nieuw kunstwerk komt. © Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio