Hulppieten bereiden zich volop voor op de grote dag van de goedheilige man. © kwb

Tweehonderd hulpsinten en -pieten houden conclaaf in Mechelen

Mechelen -

Tweehonderd hulpsinten en -pieten bliezen zaterdag verzamelen in Mechelen. Als grootste leverancier van de goedheilige man organiseerde kwb er een bedankings- en vormingsdag vol verwennerij, workshops en inspiratie.

Sven Van Haezendonck

Een rondgang, een kinderdag of huisbezoeken. Honderden kwb-afdelingen zetten voor Sinterklaas hun beste beentje voor. Dat maakt de christelijke werknemersbeweging in Vlaanderen en Brussel op 6 december tot grootste leveranciers van helpers, want de sint en zijn piet krijgen al het werk natuurlijk niet alleen gedaan.

Om alle vrijwilligers te bedanken en te inspireren, organiseerde kwb zaterdag in het Diocesaan Pastoraal Centrum in Mechelen een hele dag vol activiteiten. Zo konden geïnteresseerden een Sinttraining volgen, waarin de betekenis van sinterklaas voor kinderen centraal stond. Ze kregen ook tips mee om zich opperbest te kleden en te schminken voor de grote dag over goed twee maanden.

De hulppieten zijn er helemaal klaar voor. © kwb 

Assistenten van de pieten, die waren dan weer welkom in de Pietenschool. Ze kregen er alle vaardigheden van een piet mee. Samen met Welzijnszorg stonden ze ook stil bij de viering van sinterklaas in gezinnen die het minder breed hebben. “Met deze dag drukten we eerst en vooral onze waardering uit naar alle geëngageerde sinten, pieten en de afdelingen rond hen, die jaar na jaar een glimlach toveren op de gezichten van de kinderen uit hun buurt”, zegt Jo De Smet, gedelegeerd bestuurder van kwb. (svh)

Zo’n tweehonderd vrijwilligers samen op de foto in de tuin van het Pastoraal Diocesaan Centrum. © kwb 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio