Bestuurslid en vrijetijdscrosser Nico Ielegems is boos op de VLM © jw

Wedstrijden motorcross dan toch jaartje uitgesteld

Reet -

Het bestuur van motorclub De Kleiduivels publiceerde zaterdagnamiddag het bericht op sociale media dat hun wedstrijden volgend weekend dan toch niet kunnen doorgaan. Daarbij sparen ze hun kritiek aan de overkoepelende bond VLM niet.

 

Normaal gesproken zouden afgelopen weekend op de terreinen van De Klak aan de ’s Herenbaan de finalewedstrijden van het motorcrossseizoen van de Vlaamse Liefhebbers Motorrijdersbond (VLM) zijn doorgegaan. Omdat de terreinen op de oude kleiputten door de overvloedige regen van de afgelopen weken er te drassig bijlagen, hoopte de plaatselijke club op een weekje uitstel.

Het gemeentebestuur, de orde- en hulpdiensten evenals de verhuurder van feesttent, brouwer en terreineigenaar Wienerberger gingen akkoord. Maar bij de VLM vonden ze dat geen goed idee. Ook na laatste onderhandelingspogingen tot zaterdagmiddag hielden de bondslui het been stijf.

Voortbestaan in gevaar

Affiches met oude en nieuwe data werden nu opvallend overkruist. © rr

“Enkele jaren geleden werd onze organisatie reeds afgelast”, zegt Nico Ielegems namens de Kleiduivels. “Als je weet dat een dergelijke organisatie ons 20.000 euro kost, zal je begrijpen dat onze vraag om een weekje uittel erg belangrijk is voor het voortbestaan van onze organisatie. Als we geen duizend betalende toeschouwers hebben, lijden we verlies. Als kleine club kunnen we dat wel aan maar meerdere keren na mekaar?”

“We vroegen aan de VLM vorige week dinsdag uitdrukkelijk om dit uitstel maar het duurde tot donderdag vooraleer we te horen kregen dat de wedstrijden niet zouden meetellen voor het kampioenschap maar een week later wel gewoon mochten doorgaan. Maar onze wedstrijd als najaarscross beschouwen inclusief een huldiging van de kampioenen wilden ze niet.”

Andere bond

De boosheid bij het Kleiduivelsbestuur is groot. De komende weken wordt bekeken hoe het nu verder moet. Hierbij ligt volgens Ielegems alles op de tafel, van een andere datum in het seizoen tot zelfs het aansluiten bij een andere motorcrossbond. De vraag zal ook aan de piloten van de Kleiduivels zelf gesteld worden.  (JEF WIJCKMANS)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio