De olifant en de kameel tijdens een vorige Ommegang. © Chris Van Rompaey

Lierse Ommegang gaat vandaag uit: weer gooit dan toch geen roet in het eten

Lier -

De Lierse Ommegang kan vandaag, zondag 2 oktober, dan toch door het stadscentrum trekken. Dat hebben de organisatoren en de veiligheidsdiensten vanmorgen beslist na advies van onder meer het KMI.

LEES OOK. Ommegang of niet: weervoorspelling KMI geeft zondagochtend de doorslag

“Eén druppel is te veel. De kleren maar ook onze reuzen mogen niet nat worden”, zei algemeen coördinator Luk Ceulemans zaterdagavond tijdens de voorstelling van Lierelei, het nieuwe fabeldier.

“Maar vanmorgen deelde het KMI ons mee dat de regenkans voor Lier heel minimaal blijft. De regenzone blijft hangen aan de taalgrens, en dat zijn trouwens hun woorden. De situatie is dus duidelijk verbeterd tegenover de voorspelling van zaterdag. De beslissing om de Ommegang te laten doorgaan, blijft natuurlijk een klein gokje, maar gezien het vele werk dat erin kroop én het grote enthousiasme bij iedereen, was onze beslissing snel genomen”, zegt burgemeester Rik Verwaest (N-VA). (cvr)

LEES OOK. Dit is het nieuwe fabeldier voor de Lierse Ommegang: kop van een ooi, lijf van een paling en vleugels van een duif

MEER OVER Lier

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio