Eerste steen van nieuw begeleidingscentrum De Vlinderkens gelegd

Edegem -

In de Buizegemlei in Edegem is vandaag de eerste steen gelegd van een nieuw Begeleidingscentrum, genaamd De Vlinderkens. Dat gebeurde symbolisch door de jongeren zelf. Ze maakten ook een brooddoos uit lego met daarin hun dromen. Het nieuwe, grotere centrum komt er omdat de organisatie voor bijzondere jeugdzorg merkt dat de vraag naar hulp en begeleiding groot blijft.

Bron: ATV

In De Vlinderkens begeleiden ze jaarlijks 65 gezinnen. En in de leefgroep kunnen er 11 jongeren verblijven. Om kwaliteitsvolle begeleiding te kunnen blijven aanbieden, verhuist de organisatie volgend jaar naar een nieuw gebouw.

“We hopen binnen een jaar in deze bouw te kunnen intrekken. Ons huis is echt wel op, waar we nu verblijven. En dit huis is meer aangepast aan de noden van de jongeren en de gezinnen. Om meer te kunnen inspelen op het aanbod, om differentieel te kunnen zijn dus meer op maat te kunnen werken. Momenteel hebben wij vier jongeren die op onze wachtlijst staan om naar verblijf te komen. Er is altijd wel een grote vraag geweest naar verblijf en altijd te weinig plaats.”

Het nieuwe gebouw wordt warm onthaald. En dan is het tijd voor le moment suprême.

Aangeboden door onze partners