© ATV

Geschenkbonnenverkoop gelukt: Bistro Daxx moet de boeken niet neerleggen

Pulle -

Bistro Daxx heeft vrijdag dan toch niet de boeken moeten neerleggen. Zoals eerder verscheen in deze krant moest Martine De Weerdt in een week tijd honderd geschenkbonnen van 50 euro kunnen verkopen, te consumeren vanaf 1 december in Bistro Daxx, om haar zaak in Pulle te redden. Zaterdag laat ze verheugd weten dat het gelukt is. De klanten zullen dus kunnen blijven komen voor lekkere koffies en gerechtjes bij Martine aan de Boudewijnlaan.

Kristin Matthyssen

Door de energiecrisis en een kassa die letterlijk opsmoorde, werd Martine De Weerdt zoals veel horecauitbaters met een hoop extra kosten geconfronteerd. De ondernemende vrouw wou zich niet zomaar bij de feiten neerleggen en ontwierp zelf een ultiem reddingsplan. Voor de kassa werd een oplossing gevonden, want ze kan er een andere leasen. Maar voor de andere kosten moest nog 5.000 euro gevonden worden. Blijkt dat toch heel veel mensen absoluut willen dat de zaak blijft bestaan, want Martine slaagde in haar opzet. Ze kondigde ook al aan dat ze haar menu zal vernieuwen met enkele nieuwe verrassende warme gerechtjes die je nergens in de streek vindt. Via dat nieuw concept hoopt ze kostenefficiënter te kunnen werken. Wie een geschenkbon heeft gekocht, kan die vanaf december komen verteren. Tegen dan hoopt ze uit de zorgen te zijn en wordt het meteen een leuk cadeau vol culinaire verwennerij voor de eindejaarsfeesten.

“Wij bedanken iedereen die zich heeft ingezet om onze zaak te redden. Het is hartverwarmend om te weten dat onze zaak meer dan een bistro is, dat het is ook een plaats is waar je je thuisvoelt en iedereen mekaar kent. Dat wilden wij altijd al bereiken”, schrijft Martine zelf op haar sociale media.

Bistro Daxx blijft dus gewoon open.

Aangeboden door onze partners