Themabeeld. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twee te snel rijdende elektrische steps uit het verkeer geplukt en in beslag genomen

Mechelen -

Bij gerichte controles op elektrische steps in de Mechelse binnenstad plukte de politie Mechelen-Willebroek vrijdagvoormiddag twee bestuurders uit het verkeer. Ze reden op steps die een maximumsnelheid van respectievelijk 46 en 48 kilometer per uur haalden. De steps werden in beslag genomen.

Stijn Van de Sande

Sinds juli geldt er een nieuwe regelgeving voor elektrische steps. Sindsdien moet een bestuurder van zo’n step minstens zestien jaar oud zijn, mogen er geen passagiers mee vervoerd worden en ligt de maximumsnelheid vast op 25 kilometer per uur. De steps worden nu ook gelijkgesteld met een fiets, wat inhoudt dat ze op de rijbaan of op het fietspad moeten rijden. Met een step op het voetpad rijden, mag dus niet.

Afgelopen vrijdagvoormiddag hield de politie Mechelen-Willebroek een controleactie op e-steps in de Mechelse binnenstad. Daarbij werden veertien bestuurders gecontroleerd. “Twee van hen bleken niet in orde”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Bij de controle stelden de inspecteurs namelijk vast dat de steps een maximumsnelheid van respectievelijk 46 en 48 kilometer per uur haalden. Beide rijwielen werden daarop in beslag genomen.”

Wegpiraten

“Als fietsstad werken we niet alleen aan het verbeteren en uitbreiden van de fietsinfrastructuur, maar hebben we ook aandacht voor verkeersveiligheid en het naleven van de verkeersregels door alle weggebruikers. Zeker nu de step hetzelfde statuut kreeg als de fiets”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). “Helaas zijn de controles nog steeds noodzakelijk. Twee ‘wegpiraten’, die een gevaar vormden voor zichzelf en voor anderen, werden hiermee alvast uit het verkeer geplukt.” (svds)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio