Zizi Boutique opent op Sint-Katelijnevest: Instagramwaardige wafels in penis- en vaginavorm

Antwerpen -

Sexy wafels, dat is waar alles rond draait in Zizi Boutique, de gloednieuwe zaak van Maarten Bovee (41) op de Sint-Katelijnevest in hartje Antwerpen. De Edegemnaar haalde zijn mosterd in Parijs en wil naar eigen zeggen vooral een glimlach toveren op de gezichten van zijn klanten. “Dit is gewoon fun.”

Elien Van Wynsberghe

“Toen ik op Instagram een aantal jaren terug voor het eerst op het concept botste, had ik eerlijk gezegd mijn bedenkingen”, vertelt Maarten Bovee lachend. “Ik dacht: dat is toch een beetje vulgair. Maar toen ik vorig jaar op citytrip was in Parijs, botste ik op zo’n winkeltje. Er stond een lange wachtrij met mensen van alle soorten. Jong en oud. En wat me opviel: iedereen was vrolijk. Er hing een hele positieve vibe.”

Die positieve vibe wil Bovee nu ook naar Antwerpen brengen met zijn Zizi Boutique. “Na wat marktonderzoek te hebben gedaan, bleek dat we in Vlaanderen niets hebben dat hier op lijkt.”

En dus neemt hij die taak op zich en verkoopt hij vanaf vandaag wafels in de vorm van penissen en vagina’s. “De zizi’s en de pumani’s”, legt hij uit. “Lekkere wafels met Belgische chocolade waar je nog een extra topping bij kan kiezen: crumble van speculaas of Oreo of pistachenootjes bijvoorbeeld.”

 © Patrick De Roo

Instagramwaardig

Met Zizi Boutique mikt hij op een breed publiek met daarbij een bijzondere aandacht voor de Instagram- en Tiktokgeneratie. “We spelen hard in op het social media-aspect. De hele shop is opgebouwd om bezoekers een unieke ervaring te bezorgen.”

Zo werden er verschillende muren aangekleed als photowalls. “Muren waar mensen foto’s voor kunnen nemen. Eentje is helemaal bekleed met roze bont. Op een andere muur werden vleugels van anderhalve meter vervaardigd uit bloemen. En nog elders vind je een roze replica van een beeld van Michelangelo.” Die muren zullen ook regelmatig worden veranderd.

“Eigenlijk heeft dit niets met seks te maken. We willen gewoon iets leuks doen. Dat lijkt me meer dan welkom in deze tijden. En daarnaast staan we heel erg achter de waarde dat je moet kunnen zijn wie je bent. Het is misschien wat vreemd omdat we hier tenslotte gewoon wafels verkopen, maar het is toch iets waar we graag op willen inzetten.”

Bovee is zelf zaakvoerder maar zal niet het vaste gezicht worden van Zizi Boutique. “Ik werk samen met andere mensen die in de zaak zullen staan. Zelf ben ik vooral een ondernemer. De rode draad in wat ik doe, is het uitbouwen van leuke concepten.”

 © Patrick De Roo

Zizi Boutique, Sint-Katelijnevest 50.

Aangeboden door onze partners